In deriva: nume cu rezonanta in sezonul al doilea

HBO Central Europe are onoarea să vă prezinte actorii pe care îi veţi vedea în sezonul al doilea al serialului de ficţiune produs de HBO în România, “În derivă”.

Continuând colaborarea de succes începută în prima serie din În derivă, Marcel Iureş, unul dintre cei mai faimoși actori români, interpretează rolul principal – Andrei Poenaru, psihoterapeutul foarte implicat în vieţile pacienţilor săi, care se află într-o continuă luptă cu sine.

În sezonul al doilea al serialului În derivă, în cabinetul lui Andrei va veni Dinu Damian, directorul unui teatru naţional, un individ reputat şi influent, cu o viziune brutală asupra vieţii. În rolul lui Dinu, telespectatorii vor avea ocazia să-l vadă pe unul dintre cei mai mari şi îndrăgiţi actori români de teatru şi film din România, maestrul Victor Rebengiuc.

“Interpretez un personaj care îmi este foarte drag, face parte din lumea teatrului, deci este o lume care nu mi-e străină. Sunt fericit că am de-a face cu o echipă de profesionişti. E o placere să-i vezi lucrând aici, să văd atâta conştiinciozitate. Lucrurile sunt la un nivel de profesionalism foarte ridicat.”, a declarat Victor Rebengiuc.

Tudor şi Ruxandra, pe care telespectatorii i-au cunoscut în primul sezon, continuă terapia, de această dată alături de fiul lor, Ştefan, un copil nefericit, afectat de conflictele din familia sa.

Tudor este interpretat de Bogdan Dumitrache, cunoscut pentru rolurile sale din lungmetrajele Moartea domnului Lăzărescu, regia Cristi Puiu, Captivi de Crăciun, regia Iulia Rugină, Portretul luptătorului la tinerețe, regia Constantin Popescu, Din dragoste, cu cele mai bune intenții, regia Adrian Sitaru.

Rolul Ruxandrei este jucat de Andreea Bibiri, una dintre cele mai apreciate tinere actriţe din România, care poate fi văzută atât pe scena teatrului, dar şi pe marele ecran, în filme precum Offset (r. Didi Danquart), Damen Tango (r. Dinu Tănase), Stare de fapt (r. Stere Gulea), Despre oameni şi melci (r. Tudor Girugiu).

Ştefan, fiul celor doi, un băiat inteligent şi sensibil în vârstă de 10 ani, este interpretat de Dan Hurduc, care se află la al doilea rol al său, dupa distribuţia din cel mai recent lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru, Domestic.

Ioana Cernat, o avocată de succes în vârstă de 40 ani, resimte puternic presiunea singurătăţii şi a timpului care se scurge împotriva ei şi vine la Andrei, care i-a mai fost terapeut şi în trecut, pentru suport. Ioana este interpretată de Liliana Tofan, o apariţie nouă pe ecrane, absolventă a Universităţii Hyperion, secţia Actorie, dar şi a Universităţii Naţionale de Artă, secţia Grafică, ce a putut fi văzută şi în piesa de teatru Camerista (r. Dan Stoica).

Cealaltă pacientă a lui Andrei, Clara Lucaciu, studentă la Arhitectură, în vârstă de 24 de ani, se confruntă cu o criză majoră şi apelează la terapie din dorinţa de a se împăca cu starea sa actuală de sănatate. Clara este interpretată de Raluca Aprodu, o tânără actriţă cunoscută pentru rolurile sale din filmele semnate de Jesús del Cerro, Contra timp şi HO HO HO. Raluca Aprodu are în portofoliu şi apariţii pe scena teatrului, în piesa Avalanşa (r. Radu Afrim) şi în Un exerciţiu de commedia dell’arte (r. Tudor Lucanu).

O dată pe săptămână, Andrei continuă să își viziteze propriul terapeut, Maria, interpretată şi  în acest sezon de actriţa Tamara Creţulescu. Cu roluri atât în teatru cât şi pe marele ecran, Tamara Creţulescu a putut fi văzută în Dona Diana, Jocul Ielelor şi Danton de Camil Petrescu, Richard al III-lea şi A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, O scrisoare pierdută de I. L. Caragiale, Exilaţii de James Joyce, respectiv Vacanţa cea mare (r. Andrei Blaier), O vară de neuitat, (r. Lucian Pintilie) sau Logodnicii din America (r. Nicolae Mărgineanu).

În cel de-al doilea sezon al serialului În derivă, telespectatorii le vor putea vedea şi pe Gabriela Popescu, cunoscută actriţă de comedie, în rolul Denisei, iubirea din liceu a lui Andrei, Aura Călăraşu care joacă rolul Ilenei, proprietara casei în care locuieşte Andrei Poenaru şi mama Dianei (Maria Mitu). Crina Semciuc joacă rolul fiicei lui Dinu Damian, Beatrice, iar Alexandra, fiica rebelă, dar sensibilă a lui Andrei, este interpretată de Iulia Verdeş.

Regia celui de-al doilea sezon al serialului În derivă este semnată de Constantin Popescu (r. Principii de viaţă, Portretul luptătorului la tinereţe), excepţie făcând primele episoade, realizate în colaborare cu regizorul Adrian Sitaru (r. Pescuit Sportiv, Din dragoste cu cele mai bune intenţii, Domestic).

Filmările pentru În derivă, sezonul II, începute luna aceasta, se vor desfăşura pe parcursul a 4 luni, iar premiera la HBO România va avea loc cel mai probabil în ultima parte a anului 2012.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu