Mario Vargas Llosa vine în România

Cinci vești bune.

1. Mario Vargas Llosa, laureat al Nobel pentru literatură, vine în România. La Cluj, mai exact. În data de 19 mai va participa la Teatrul Naţional din municipiu, la premiera spectacolului “O mie şi una de nopţi” (adaptat chiar de el după cunoscuta antologie de poveşti), pe 20 mai va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, iar pe 21 mai Llosa va participa, la Facultatea de Litere, la discuţii libere (moderate de Gabriel Liiceanu( despre ultimele sale volume traduse în limba română.

2. Cristian Mungiu pleacă din România. La Cannes, mai exact. Cineastul român face parte din juriul competiţiei oficiale a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes (15 – 26 mai), festival prezidat în acest an de regizorul şi producătorul Steven Spielberg.

3. Începând de sâmbătă, 27 aprilie 2013, Cazinoul din Sinaia, clădire veche de un secol, va fi introdus pentru prima dată în circuitul turistic şi va deschis vizitatorilor.

4. Ce mai putem vizita virtual pe Google Maps? Ei bine…

Castelul Peleș


View Larger Map

Muzeul Satului


View Larger Map

Ateneul Român


View Larger Map

5. Și, în sfărșit, s-a lansat youtube.ro, versiunea în română a youtube.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu