O adevărată școală de fotografi își deschide porțile în luna mai la Cluj: Academia Photo Romania

Photo Romania Festival, cel mai mare festival dedicat fotografiei din Europa de Est, organizat în perioada 17-26 mai 2013 la Cluj-Napoca, vine în atenția fotografilor și pasionaților de fotografie cu 9 workshop-uri speciale.

Școala de fotografie are ca mentori atât fotografi de renume internațional, cât și profesioniști români. Participanții la Academia Photo Romania, care va avea loc în timpul festivalului, au posibilitatea de a învăța ori a-și perfecționa tehnicile de fotografiere, de a cunoaște mai bine folosirea surselor de lumină externă, dar și cum se realizează o editare profesionistă a imaginilor. Prețurile pentru cele 9 workshopuri pornesc de la 35 de euro și ajung la 140 de euro.

Înscrierile au fost deschise, iar cei care își rezervă un loc până în data de 26 aprilie beneficiază de o reducere de 20% la fiecare dintre workshop-uri. Primele patru persoane care se înscriu pentru fiecare curs primesc un tricou, ediție specială, cadou! Înscrierile se fac la adresa photoromaniafestival.ro/academia.

Workshop-uri în premieră cu fotografi renumiți

Recunoscut la nivel mondial pentru creativitatea sa, fotograful britanic Drew Gardner va susține la Academia Photo Romania workshop-urile “Producing and lighting successful location shoots” și seminarul “Drew Share”, în care va dezvălui câteva din secretele sale.

Italianul Giuseppe Parisi este al doilea fotograf străin din cadrul “școlii” de fotografie. Acesta va susține workshop-ul “Princess memories”, în cadrul căruia va explica, atât practic precum și teoretic, cum se fotografiază un fotomodel într-o locație, precum un castel. Evenimentul va avea loc într-un conac din Cluj-Napoca.

Horațiu Curuțiu, fotograf profesionist și manager al Quantuum Studio și Samyang România, va susține două workshop-uri, unul de beauty, “Beauty Full Day” iar altul recunoscut deja pe plan local, “Light Academy”. Un alt fotograf român este Radu Sălcudean, care va vorbi despre light painting.

Fotograful Simion Buia, managerul Academiei de Fotografie, va avea, de asemenea, două workshop-uri pe tema editării imaginilor: “Lightrooom & Photoshop basics” și “Adobe Camera RAW și editarea fotografiei cu filtre speciale”. Nu în ultimul rând, în cadrul Academiei Photo Romania va fi organizat un workshop dedicat fotografiei ca business. Despre asta va vorbi Rareș Ion, care va oferi și exemple și explicații, în cadrul workshop-ului “Business pentru fotografi”.

Calendar workshop-uri

vineri, 17 maiBeauty Full Day | cu Horațiu Curuțiu
sâmbătă, 18 mai – Memories of a Princess | cu Giuseppe Parisi
duminică, 19 mai – Light Academy | cu Horațiu Curuțiu
luni, 20 mai – Lightrooom & Photoshop basics | cu Simion Buia
marți, 21 mai – Adobe Camera RAW și editarea fotografiei cu filtre speciale | cu Simion Buia
miercuri, 22 mai – Business pentru fotografi | cu Rareș Ion
miercuri, 22 mai – Light painting photography | cu Radu Sălcudean
vineri, 24 mai – Producing and lighting successful location shoots | cu Drew Gardner
sâmbătă, 25 mai – Drew share – Photo seminar | cu Drew Gardner.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu