La Opera, la… Caru’ cu Bere

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Un happening mai putin obișnuit. Deghizați în ospătari, barmani sau simpli consumatori, artiștii lirici ai Corului Operei Naționale București au cântat, sâmbătă, 7 mai, orele 18.00, la… Caru’ cu Bere.

Evenimentul, organizat de Asociația Friends of Opera, cu sprijinul Operei Naționale Bucuresti (ONB), se constituie într-o premiera pentru România. Friends of Opera, celebreaza astfel “Zilele Europene ale Operei”, sărbătorite pe tot continentul sub deviza “Young Ears”.

Astfel, un gen care poate parea publicului larg inaccesibil, elitist sau, pur și simplu, neactual, și-a dovedit atractivitatea. Corul ONB a demonstrat celor care-si căutau doar câteva ceasuri de vorbă cu prietenii, la Caru’ cu Bere, că Opera înseamna emoție, frumusețe, bucurie, creativitate, diversitate. Artistii lirici au aratat că Opera face parte din viața noastră, că ne îmbogățește, că e actuală și că trebuie să-i trecem porțile cât mai des, copii si tineri, maturi și vârstnici.

Opera Națională București participă la „Zilele Europene ale Operei” printr-o serie de evenimente (spectacole de balet, opera, întălniri interactive, ateliere de creație) concepute în termenii “porților deschise”.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

7 comentarii

 1. M bucur ca se intampl si la noi. Ce mi s-a parut un pic deranjant e ca pe fundal se aud oamenii vorbind…..

  1. IRINA IORDACHESCU

   Era de asteptat, intr-o oarecare masura…..insa dupa 4 numere cantate…totusi, ne asteptam sa taca si sa asculte insa nu s-a intamplat asta pina la capat, semn ca nu toata lumea are educatia si pregatirea pentru asa un eveniment !
   Tocmai pentru asta m-am ridicat pe un scaun, ca sa fiu vazuta si mai ales ascultata, fara sa fiu nevoita sa-mi fac rau la voce, incercand sa fortez ca sa ma aud.
   Ne bucuram insa de aprecierea finala si de faptul ca noi, colegii de la ONB,am avut ocazia de a fi impreuna, de a canta intr-un mod mai relaxat…printre prieteni, petrecand o seara extraordinara !

   1. Este minunat ce ati facut. Si cred sincer ca efortul dumneavoastra va fi recompensat prin noi oameni indragostiti de Opera. Nu stiu daca vor fi si oameni din resturant. Stiu insa sigur ca vor fi si tineri care v-au vazut pe internet, datorita acestui happening.

    Multumuri si – cu foarte multa sinceritate – felicitari!

   2. Voi ati facut o treaba excelenta si-mi pare chiar rau ca n-am fost acolo.

  2. Anca, totusi era intr-un restaurant unde oamenii nu se asteptau la asa ceva. Cred ca putem fi ingaduitori si cu filmarea si cu publicul.

   Sau, altfel spus: orice om dintr-o sala de opera a mers macar o data la restaurant, dar nu orice om dintr-un restaurant a mers macar o data la Opera. 🙂

 2. Sunt de acord cu tine doar ca asta spune ceva despre educatie. Am fost pe Jazz Boat in Praga si acolo canta o formatie de jazz (excelenta) si oamenii mancau dar cei care nu vroiau sa asculte stateau mai departe de orchestra sau pe deck afara. Cei care stateau aproape vorbeau foarte putin si f. incet. Cu exceptia unei perechi de americani tineri care vorbeau suficient de tare incat sa deranjeze (chiar si pe cei din grupul de jazz laun moment dat). Iar o chestiune de educatie.

  1. Iar eu nu am incotro si trebuie sa fiu, la randu-mi, de acord cu tine: e o problema de educatie.

   (Si, in plus, sa te invidiez pentru Jazz Boat!)

Adaugă comentariu