Istoria chitarei la Stagiunea de Jazz

Radio România Cultural vă invită să descoperiţi istoria chitarei, miercuri, 11 mai 2011, de la ora 19.00, la Teatrul Act, într-un concert susţinut de chitariştii Ciprian Pop, Alex Man şi Sorin Romanescu, alături de Cristian Soleanu (saxofon), George Natsis (pian), Adrian Mircea Flautistu (contrabas) şi Vlad Popescu (baterie). Preţul unui bilet este de 30 lei.

De la swing, la bebop, la post-bop, latin jazz, fusion, concertul din 11 mai este un tur de forţă printre cele mai semnificative creaţii prin care s-a scris istoria chitarei în secolul XX, reinterpretate de unii dintre cei mai buni muzicieni de jazz români.

Stagiunea de Jazz, are loc în perioada februarie – iunie 2011 în incinta Teatrului ACT. Gândit ca o serie de cinci recitaluri lunare, cu tematica diferită, proiectul îşi propune să revitalizeze mişcarea de jazz din România, să creeze o scenă pentru studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, care vor exemplifica sonor istoria genului, alături de muzicieni consacraţi şi de membri ai Big Band-ului Radio. Proiectul – singurul cu o desfăşurare amplă din România – va permite unui public fidel să se familiarizeze cu istoria acestui gen şi să-i cunoască valorile, promovând totodată şi schimburile culturale. Recitalurile vor fi înregistrate şi difuzate de Radio România Cultural.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu