La ce ora ar trebui sa mergi la culcare?

Un site care calculează la ce oră ar trebui să te duci la culcare pentru a te trezi odihnit la ora pe care o dorești.

Așa cum se știe, cât de odihnit te simți când te trezești dimineața depinde foarte de mult de modul în care ai întrerupt sau nu ciclurile de somn. Mai exact: un ciclu de somn (care are după unii patru etape, după alții – care includ și faza în care adormim – cinci etape), durează intre 90 și 120 de minute, iar un somn bun înseamnă cinci sau șase asemenea cicluri. Dacă ne trezim după un ciclu de somn ne simțim odihniți, iar dacă ne trezim în mijlocul său resimțim o senzație de oboseală.

Pornind de la aceste date, americanul David Shaw a creat Sleepyti.me, un calculator online care ne arată când ar trebui să mergem la culcare pentru a fi cel mai probabil să ne trezim odihniți la ora pe care o dorim. Un calculator pe care vă invit să îl încercați și voi.

(foto: Nicholas Scarpinato)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Corina

    5 sau 6 cicluri a cate 120 de minute inseamna 10, respectiv 12 ore. Sa zicem ca luam in calcul ciclul de 90 de min., 6 cicluri = 9 ore…

Adaugă comentariu