Simte-ma

Tehnologia ne-a îndepărtat. Va putea ea oare să ne reaproprie?

În procesul de comunicare cu o persoană dragă, nu conţinutul mesajelor, ci mai degrabă perceperea prezenţei acelei persoane. Pornind de la această constatare, Marco Triverio a realizat Feel Me – o aplicație interactivă, în timp real, pentru telefoanele mobile.

Feel Me pare a fi simplă aplicaţie de tip SMS. Însă, artunci când doi oameni privesc conversația pe care o au, atingerile de pe ecranul unui telefon mobil apar pe ecranul celuilalt telefon sub formă de mici puncte. Iar atingerea aceluiaşi punct declanșează o mică reacție – o vibrație sau un sunet – semnalând că ambele persoane se află acolo, în același timp. Feel Me creează o legătură “jucăușă”, deschizând un canal pentru o conexiune non-verbală și interactivă.”

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu