Sunetele lui Aronofsky

Un montaj de 45 de secunde din filmele unui mare regizor.

Darren Aronofsky (născut pe 12 februarie 1969 în New York) este unul dintre cei mai apreciați regizori contemporani un regizor, scenarist și producător american. Pi, primul lui lungmetraj a fost realizat cu doar 60.000 de dolari și a câștigat Independent Spirit Award și premiul pentru Cel mai bun film la la Festivalul de Film Sundance. Pi a fost vândut companiei Artisan Entertainment pentru un milion de dolari, iar încasările sale au depășit trei milioane de dolari. A urmat Requiem for a Dream, în urma căruia Ellen Burstyn a fost nominalizată pentru Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță. I s-a făcut propunerea de a regiza Batman Begins, însă a refuzat. Și a preferat să înceapă producția la The Fountain. Au urmat The Wrestler, cu Mickey Rourke și Marisa Tomei și atât de premiatul Lebăda Neagră.

Pentru toți aceia care îndrăgesc filmele lui Aronofsky, montajul care urmează va avea un farmec aparte: pentru că strânge laolaltă sunete din filmele regizorului. Sunete speciale.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu