Soarele de la miezul noptii

Islanda: o țară care trebuie vizitată. Măcar o dată într-o viață.

Soarele de la miezul nopții: un fenomen natural care apare, în lunile de vară, la nord de Cercul Arctic şi la sud de Cercul Antarctic – soarele nu apune niciodată pe deplin şi rămâne vizibil 24 de ore pe zi.

“Timp de 17 zile am călătorit singur dintr-un capăt într-altul al insulei, fotografiind aproape 24 de ore pe zi, dormind, pe apucate, în mașină și mâncând doar când am avut timp. Pe scurt, 38.000 imagini, 2.900 mile parcurse şi unele dintre cele mai uimitor de frumoase peisaje de pe planetă.”

“Islanda este, în mod categoric, unul dintre cele mai frumoase şi mai neobişnuite locuri care ar putea fi imaginate. Mai ales în timpul Soarelui de la miezul nopții, când calitatea de luminii transformă peisajele în mod spectaculos. Această perioadă este ca un permanent apus de soare care transformă insula într-un paradis al iubitorilor de fotografie.”

Cuvintele aparțin artistului aparțin artistului francez Michael Levy, cel care a realizat, în iunie 2011, scurtul și minunatul film Midnight Sun. Un film pe care vă invit să îl urmăriți.

Și, în cazul în care vă doriți a mai zăbovi prin peisajele de vis al Islandei, iată și un scurt documentar realizat de Klara Harden. Un documentar cât o bucurie.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu