Secretul fericirii se ascunde dupa dealuri

♣ În preajma premierei româneşti a filmului “După dealuri”, care va fi pe 25 octombrie, Tatiana Niculescu Bran, autoarea volumelor “Spovedanie la Tanacu” și “Cartea Judecătorilor”, îl acuză pe Cristian Mungiu că trece sub tăcere faptul că filmul e inspirat după cărţile sale. O acuzație puțin bizară având în vedere că, după ce îl urechează puțin explicându-i lui Mungiu cum ar trebui să-și interpreteze propriul film, autoarea recunoaște că acuzele sale au fost publicate după ce situația s-a remediat.

♣ Acestea fiind spuse, trecem, aparent fără vreo legătură, la o știre din Gândul: “A fost descoperit secretul fericirii”. Citim: “Secretul fericirii constă în egoismul lipsit de sentimentul de vină, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Psychological Science, revista Asociaţiei pentru ştiinţe psihologice. Deşi, încă de la o vârstă fragedă, oamenii sunt educaţi să fie drăguţi şi altruişti, se pare că ei sunt cel mai fericiţi când li se spune să-şi urmeze pur şi simplu scopurile”.

♣ Și, tot din Gândul: “Un site britanic de matrimoniale a efectuat un studiu pentru a afla la ce vârstă încep să îmbătrânească bărbaţii şi femeile, iar răspunsul este 28 de ani.  Femeile şi bărbaţii au fost puşi să spună care sunt semnele care indică faptul că trec de la tinereţe la maturitate. Pe primul loc, s-a situat acordarea unei importanţe mai mari carierei decât vieţii sexuale. Pe locul doi, ascultarea unui post de radio cu piese mai liniştite în detrimentul unuia cu hituri, iar pe trei – ideea de a cumpăra o casă în loc să închiriezi una. Alte semne ale maturizării sunt: căutarea unui soţ sau a unei soţii (nu a unui iubit/iubită); petrecerea vacanţelor alături de partenerul de viaţă în detrimentul prietenilor; preferinţa de a găti, nu de cumpăra mâncare gata făcută; pierderea interesului pentru cluburi”.

♣ Și, din nou aparent fără vreo legătură, încheiem cu o știre din Adevărul: “Utilizatorii de telefoane cu Android au acces la o nouă aplicaţie care, printr-o simplă apăsare de buton, şterge mesajele şi apelurile compromiţătoare. La doar câteva zile de la lansare, aplicaţia a fost descărcată de peste 10.000 de utilizatori, dintre care aproximativ 70% sunt femei, scrie “The Daily Telegraph”. “Cate”, care înseamnă “ştergerea apelurilor şi a mesajelor text” (Call and Text Eraser), este o aplicaţie special destinată persoanelor care îşi înşeală partenerii de viaţă şi care poate fi descărcată de orice utilizator de Android pentru doar 3,7 euro”.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu