Incredibilele mozaicuri din oua pictate

Oksana Mas realizează mozaicuri de o frumusețe incredibilă, alcătuite din ouă pictate manual.

Artista ucraineană Oksana Mas nu folosește un mediu de lucru mai puțin obișnuit: ouăle pictate. Iar talentul său incredibil dă naștere unor mozaicuri de mari dimensiuni de o frumusețe copleșitoare.

Mas creat mai multe mozaicuri alcătuite din ouă pictate pentru Bienala de la Venetia. Sursa de inspirație? Vechiul obicei popular krashenki care, asemănător obiceiurilor de la noi, presupune ca Paștele să fie sărbătorit cu ouă din lemn pictate manual cu modele tradiţionale ucrainene.

Oksana Mas și-a numit instalația artistică Post-vs-Proto-Renaștere, iar cele 12 mozaicuri care compun instalația sunt alcătuite din aproximativ 3.640.000 de ouă din lemn. Ouăle au fost pictate manual de oameni din 42 de ţări diferite.

Întreaga instalație este o reprezentare a Altarului din Gent (sau Altarul mielului mistic), capodopera fraților Van Eyck finalizată în anul 1432.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu