În premieră: Întâlnirile JTI, la cinema

Pentru prima dată, spectacolele din cadrul Întâlnirilor JTI vor putea fi urmărite în transmisiune directă, în sălile de cinema din Băneasa Shopping City.

Iubitorii dansului, care nu au mai gasit bilete la DRACULA si SOLILOQUY, cele doua spectacole prezentate de compania portugheza Vortice Dance Company, pe 16, respectiv 19 septembrie, la Opera Nationala din Bucuresti, vor putea urmari reprezentatiile in direct, la cinema.

Festivalul George Enescu si Grand Cinema Digiplex au incheiat un parteneriat care permite ca cele mai importante evenimente din cadrul Festivalului sa fie urmarite in salile de cinematograf. Grand Cinema Digiplex, situat in zona comerciala Baneasa, este singurul cinematograf din zona de nord a Bucurestiului,dispunand de sali cu cate 500 de locuri si tehnologii de ultima generatie in materie de proiectie, sunet si iluminare.

Este pentru a doua oara in acest an ca marele public se afla mai aproape de cultura, la centrul comercial din Baneasa. Asociatia Friends of Opera, din care fac parte si angajati ai JTI, a celebrat Zilele Europene ale Operei in luna mai, la mall-ul din Baneasa, printr-un happening reprezentand fragmente dintr-un viitor spectacol in viziunea lui Gigi Caciuleanu (invitat al Intalnirilor JTI in 2011).

Invitatii din acest an ai Intalnirilor JTI sunt artistii companiei de dans Vortice, creata in 2001 de coregrafii Cláudia Martins si Rafael Carriço. De-a lungul anilor, Vortice a devenit una dintre cele mai prestigioase trupe de balet din Portugalia, cu numeroase premii pe plan international.

Pentru DRACULA, primul spectacol prezentat, cei doi coregrafi au folosit mai multe surse de inspiratie, de la volumul semnat de Bram Stoker, pana la legende sau mituri. „Suntem facuti din carne si sange, amestecati in jocuri de dominare si supunere. Substanta din care suntem creati reprezinta natura noastra, dar si cea mai mare slabiciune. Si, sub imperiul slabiciunii, cedam, adesea mult prea usor, tentatiei…”, declara Cláudia Martins si Rafael Carriço.

SOLILOQUY – About Wonderland e un spectacol de cu totul alta factura si prezentare. Asa cum declara cei doi artisti, „SOLILOQUY vorbeste despre situatii din viata de zi cu zi, in fata carora reactionam intr-un mod intuitiv si asemanator… Inevitabila moarte, singuratatea, sentimentele, toate acestea nu ar deveni fatale daca am sti sa ascultam pur si simplu…”.

Aflat la cea de-a paisprezecea editie, evenimentul Intalnirile JTI este organizat si in acest an de Fundatia Art Production. Intalnirile JTI au fost inaugurate in anul 2000 de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, urmata de Nacho Duato si Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theatre, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant, Gigi Caciuleanu si Baletul din Chile si Alonzo King Lines Ballet din San Francisco.

JTI este membra a Grupului Japan Tobacco (JT), unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din tutun. JTI comercializeaza marci renumite pe plan international precum Winston, Mevius si Camel. Portofoliul companiei include si marcile internationale Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie of London, Glamour si LD. Avand sediul central la Geneva, Elvetia, JTI are 27.000 de angajati si operatiuni in 120 de tari. Pentru mai multe informatii, vizitati www.jti.com.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu