Iluziile optice ale unui punct in spatiu

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Un singur punct din spaţiu este cheia pentru a surprinde farmecul şi originalitatea lucrărilor lui Felice Varini.

Despre incredibilele iluzii anamorfice ale lui Felice Varini am mai vorbit. Iată astăzi câteva scurte filme prezentând lucrările executate printr-o tehică folosită de Leonardo da Vinci şi adoptată de artiştii picturilor 3D pe asfalt.

“Lucrările mele sunt inspirate de locaţia alesă, iar munca mea se raportează la relaţia pe care o poate stabili cu spaţiul întâlnit. Realitatea arhitecturală nu este niciodată alterată, distrusă sau modificată prin lucrările mele, ea îmi trezeşte interesul şi mă seduce prin complexitatea sa.”

“Întotdeauna aleg cu grijă punctul de referinţă al unei lucrări, ţinând cont de mediul în care lucrez şi de ceea ce fac. Punctul de referinţă va fi localizat la nivelul privirii mele şi într-o zonă ce nu poate fi ocolită: spaţiul de trecere dintre două camere, un culoar… Totuşi, nu am reguli fixe.”

“Pictura pe pânza cu patru laturi m-ar limita. Pe o pânză nu ai nicio legătură cu realitatea. Când mă confrunt cu realitatea spaţiului unde creez, nu ştiu de unde începe şi unde se termină. Realitatea este deschisă, ca şi munca mea. Spaţiul nu are limite.”

Și, dacă vă place ce ați văzut, vă invităm să vedeți și o galerie foto a lucrărilor lui Felice Varini.

(via)

Rodica Balan

Rodica Balan LinkedIn | Twitter | Facebook | De același autor

Public Relations and Marketing Manager at ROCAVI Consulting SRL

Recomandări

Adaugă comentariu