Fotografia de 120.000 de dolari

Mai exact: fotografia care, în 2014, a câstigat concursul de fotografie având cel mai consistent premiu financiar.

Hamdan International Photography Award (HIPA) este un concurs de fotografie înființat de tânărul prinț moștenitor din Dubai, șeicul Hamdan ben Mohammed ben Rached Al Maktoum. Prin intermediul HIPA, șeicul, el însuşi pasionat de fotografie, decernează în fiecare an mai multe premii, în valoare totală de 389.000 de dolari.

În acest an fotografia care a câștigat marele premiu – în valoare de 120.000 de dolari – a fost realizată de Fu Yang Zhou, un antreprenor din domeniul construcţiilor, în vârstă de 54 de ani.

HIPA-2014

“Am făcut această fotografie în casa primarului dintr-un sat extrem de sărac din provincia Jiangxi, unde avea loc un curs pentru copiii din localitate. Întrucât tema concursului era «crearea viitorului», am vrut să arăt că aceşti oameni fac eforturi enorme pentru a se instrui şi pentru a-şi dezvolta regiunea”, a declarat Yang Zhou, adăugând că de acum se va consacra fotografiei – marea lui pasiune încă de la vârsta de şase ani – şi că va călători prin lumea întreagă.

Tema concursului pentru anul 2015 va fi “Culorile vieţii”.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. aftervorer

    Care adevar????Eu totusi nu pot sa inteleg cum se pot premia creatii in care se prezinta subcultura unei parti a lumi pe care o promovăm in mod sistematic

Adaugă comentariu