Nume rare pentru fete

(și alte câteva linkuri care ne-au plăcut.)

1. Nume care nu mai sunt de actualitate sunt multe. Nume care să sune bine, deși puțini le folosesc sunt puține. Dacă vă interesează subiectul, găsiți aici o lista de nume rare pentru fete.

2. Începând cu anii 1950, managerii au început să fie obsedați de spațiile de lucru deschise. Așa am ajuns astăzi ca, mulți dintre noi, să muncim în “silozuri” (și să ne scărpinăm în nas în văzul tuturor). Doar că studii mai recente arată că “ideea silozurilor” nu a fost bună deloc de vreme ce atenția, productivitate, gândirea creativă și satisfacția celor care muncesc în asemenea spații sunt diminuate.

3. Care este diferența dintre vizitatorul unui muzeu de artă contemporană și cel al unui muzeu de istorie? Ei bine, potrivit studiilor sociologice lucrurile stau cam așa:

Mulți dintre vizitatorii unui muzeu de artă contemporană își doresc să vadă opera de artă în original și să se bucure de sentimentele pe care le descoperă în timpul vizitei, în timp ce vizitatorii unui muzeu de istorie sunt mai degrabă interesați de artiști și de dorința de a-și îmbogăți cunoștințele. Oamenii care vizitează un muzeu de artă contemporană caută mai mult senzațiile, comparativ cu vizitatorii unu muzeu de istorie.

4. Și, vorbind despre muzee: vă invit la o vizită virtuală prin Muzeul Național din Irak.

fata

(foto: Thomas Leuthard)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Domnita

    numele meu nu apare in lista….probabil este mai rar decat credeam! 😉

Adaugă comentariu