Fanul romanesc si fanii londonezi

Trei sculpturi monumentale ale artistului clujean Ernö Bartha, realizate din fân, vor fi expuse în Londra.

Realizate din fân organic pe o structură metalică, sculpturile au 3 metri înălțime și greutăți cuprinse între 300 kg și o tonă și fac parte din proiectul ICR Londra, Nature in the City. Sculpturile, realizate în satul Vlaha (lângă Cluj) și transportate în Londra cu ajutorul unor autovehicule de mare tonaj, vor putea fi admirate în Victoria Park şi London Pleasure Gardens de pe 27 iulie până pe 12 august 2012.

“Sculpturile Nature in the City reprezintă reîntoarcerea la natură în mijlocul aglomeraţiei urbane. Încerc să pun în valoare curăţenia formelor, fiindcă în fân nu ai detalii, textură. În sculptura de fân totul este formă, curată şi clară. Am dezvoltat o tehnologie modulară, peste scheletul metalic, între două plase de sârmă, se aşează fânul, bine presat.” (Ernö Bartha)

Sculpturile “Zgârie nori” şi “Pasărea” sunt amplasate pe apa lacului West Lake din Victoria Park,

iar “Time Spiral” poate fi admirată în London Pleasure Gardens, pe malul Tamisei.

Ernö Bartha s-a născut la Cluj şi a absolvit cursurile Universităţii de Artă şi Design din acelaşi oraş. Sculpturile sale din fân organic au mai fost expuse în România şi Ungaria. Puteți afla mai multe despre artist de pe site-ul său, de pe blog și de pe pagina de facebook.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu