Facebook iti monitorizeaza toate conversatiile private

Avem sau nu de a face cu o încălcare a intimității utilizatorilor?

Puțini sunt aceia care știu, deși lucrurile nu au fost niciodată ascunse: administratorii Facebook folosesc un program care scanează toate conversaţiile purtate între utilizatori. Da, toate. Inclusiv toate conversațiile private pe care le purtați prin intermediul chat-ului.

Potrivit lui Joe Sullivan, ofiţerul de securitate al Facebook, măsura este una de siguranţă: în cazul în care sunt detectate anumite cuvinte-cheie, administratorii rețelei primesc imediat un mesaj și, în cazul în care consideră necesar, au libertatea de a anunţa autoritățile abilitate. “Nu vrem ca angajaţii Facebook să citească direct toate conversaţiile, astfel că folosim tehnologie”, a declarat acesta în cadrul unui interviu acordat Reuters.

Software-ul monitorizează în special discuţiile dintre doi utilizatori între care nu există o legătură foarte strânsă sau între care diferenţa de vârstă este foarte mare. De asemenea, programul îi are în vedere mai ales pe cei cu cazier. O măsură cel puțin în parte utilă: cu ajutorul acestui program, Facebook a furnizat poliţiei conturi, parole şi alte informaţii ale unor suspecţi, ajutând autorităţile să-i prindă. Dar, în același timp, nu avem de a face și cu o (altă) încălcare a intimității utilizatorilor? Nu încep lucrurile să se se asemene prea mult cu 1984 a lui Orwell?

(via Gândul și Mashable)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu