Facebook iti monitorizeaza toate conversatiile private

Avem sau nu de a face cu o încălcare a intimității utilizatorilor?

Puțini sunt aceia care știu, deși lucrurile nu au fost niciodată ascunse: administratorii Facebook folosesc un program care scanează toate conversaţiile purtate între utilizatori. Da, toate. Inclusiv toate conversațiile private pe care le purtați prin intermediul chat-ului.

Potrivit lui Joe Sullivan, ofiţerul de securitate al Facebook, măsura este una de siguranţă: în cazul în care sunt detectate anumite cuvinte-cheie, administratorii rețelei primesc imediat un mesaj și, în cazul în care consideră necesar, au libertatea de a anunţa autoritățile abilitate. “Nu vrem ca angajaţii Facebook să citească direct toate conversaţiile, astfel că folosim tehnologie”, a declarat acesta în cadrul unui interviu acordat Reuters.

Software-ul monitorizează în special discuţiile dintre doi utilizatori între care nu există o legătură foarte strânsă sau între care diferenţa de vârstă este foarte mare. De asemenea, programul îi are în vedere mai ales pe cei cu cazier. O măsură cel puțin în parte utilă: cu ajutorul acestui program, Facebook a furnizat poliţiei conturi, parole şi alte informaţii ale unor suspecţi, ajutând autorităţile să-i prindă. Dar, în același timp, nu avem de a face și cu o (altă) încălcare a intimității utilizatorilor? Nu încep lucrurile să se se asemene prea mult cu 1984 a lui Orwell?

(via Gândul și Mashable)

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu