Imbold, Galeria prezintă joi, 16 mai, începând cu orele 20:00, PAF! PERFORMART – Live Audio-Video Performance MINUS vs KITRĂ, în cadrul vernisajului expoziţiei colective Bucureşti Optimixed, o iniţiativă de reactivare a singurului festival de artă digitală din România – Print Art Fest (PAF!).
Identităţile individuale ale tinerilor artişti sunt aduse la un numitor comun: intervenţia peste cele mai apreciate fotografii din proiectul Bucureşti Optimist. Realitatea optimistă surprinsă în fotografiile lui Cristian Vasile (Igu) devine astfel spaţiu de joacă pentru imaginaţia celor 12 artişti invitaţi: Ghica Popa, Kitră aka Nicu Duţă, Loreta Isac, Mădălina Andronic, Adrian Laie, Artpi Arpad Rezi, Cătălin Lartist, George Roşu, Paula Rusu, Veronica Neacşu, Victor Fota, D’JR Victor Manea.
Joi, 16 mai, în cadrul vernisajului Bucureşti Optimixed, publicul de artă contemporană va avea ocazia să asiste la o primă ediție PAF! PERFORMART: KITRĂ versus MINUS.
Nicu Duţă / KITRĂ va realiza o demonstraţie de live drawing printr-o intervenţie spontană peste unul dintre coolerele Red Bull ca preview pentru Red Bull Curates Canvas Cooler, proiect de artă urbană care aduce împreună artişti contemporani pentru a crea opere de artă funcţionale. Daniel Stanciu / MINUS pregăteşte un set experimental, cu track-uri reinterpretate în sincron cu intervenţia artistului vizual.
Ilustrator și designer din București, Nicu Duță / KITRĂ nu se teme să experimenteze jucăuș cu idei și concepte out of the box, îmbinând figuri și culori contrastante cu pattern-uri-semnătură inspirate din folclorul românesc.
Stilul lui Daniel Stanciu / MINUS variază de la dub și hip-hop instrumental, până la glitch și muzică de jocuri. A fost pe scenă la festivaluri din România (TMBase sau Rokolectiv), dar și din afară, la Sonar, Todaysart, Numusic, Wilsonic, iar în 2010 a participat la Red Bull Music Academy în Londra.
Pe toată durata expoziției, în pop-up art shop-ul din Galerie vor fi disponibile printuri de artă în serie limitată semnate de artiştii din portofoliul Atelierului de Print.
Pentru a bucura privirile unui public cât mai larg, expoziţia va fi itinerantă: între 16 şi 23 mai, lucrările vor fi găzduite de Imbold, Galeria (strada Polonă, nr. 40), fiind integrate în circuitul Romanian Design Week, iar pe 24 mai, cu ocazia Nopţii Albe a Galeriilor, Bucureştiul Optimixed se va instala în Atelierul de Print (strada Mavrogheni, nr. 10).
Intrarea la evenimente este liberă.
Organizatori: Asociaţia Culturală Imbold, Atelierul de Print, București Optimist. Parteneri: The Public Advisors, Hello Menthol, CocoaPlatypus, Illy, Materie Cenușie, Ambrosio by Vincon. Parteneri media: Șapte Seri, Modernism.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, TATAIA, Decât o Revistă, HipMag.ro, Radio Guerilla, WebCultura.ro, Port.ro, Orașulmeu.ro, Artclue.net, DecoșiEco.ro, Veiozaarte.ro, Gingergroup.ro, IqAds, Zeppelin
București Optimist: Cristian Vasile (Igu) descoperă povești “despre jumătatea plină a orașului” și le fotografiază. Proiectul a fost lansat în martie 2012, și, intr-un an de existență optimistă, a strâns peste 30.000 de fani pe pagina de Facebook unde este updatat constant cu documentarile foto ale laturii pozitive a Bucurestiului.
Imbold, Asociația Culturală este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea industriilor creative și, în special, a artelor vizuale din România. Imbold, Galeria este primul proiect permanent al Asociației, un spațiu neconvențional, special amenajat pentru găzduirea expozițiilor de artă contemporană. Imbold, Galeria este completată de spațiul primitor al Acuarela, Bistro de Arte.
Atelierul de Print susține artiștii români și și-a propus să aducă arta contemporană mai aproape de publicul care o apreciază. Astfel a creat prima galerie de artă românescă online, cu lucrări oferite în serii limitate, semnate de artiști și însoțite de certificate de autenticitate.
Print Art Fest (PAF!) este un proiect-eveniment destinat tuturor formelor inovatoare de artă care folosesc mediile digitale pentru exprimarea creativităţii: fotografie, artă conceptuală, ilustraţie, art direction, urban art, street art. PAF! îşi propune să devină un agregator de idei artistice out of the box şi o rampă de lansare a tinerilor artişti români care se exprimă în mediul digital.