Despre tandrețe & Pretend we make you happy

Centrul Național al Dansului București prezintă duminică, 9 iunie, în noua sală Stere Popescu, două spectacole semnate de coregrafa Andreea Novac.

Ora 19.00 – Despre tandrețe

De: Andreea Novac. Cu: Andreea Novac și Sorin Romanescu. Muzica: Chinawoman. Muzica originala: Sorin Romanescu.

Un proiect finanțat de Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău în parteneriat cu Centre de Creation Coregraphique TROIS C-L Luxemburg. Proiect realizat cu sprijinul Fundației Gabriela Tudor în cadrul programului E-MOTIONAL Bodies & Cities / rezidențele ArtistNe(s)t și al 4Culture si Workshop Foundation, în cadrul Jardin d’Europe – proiect finanțat de Programul Cultura al Uniunii Europene. Mulțumiri CNDB.

Andreea Novac se gătește, își prinde părul, își pune tocuri de 20 cm de pe care riscă să cadă și vă așteaptă. Vă salută, vă oferă morcovi, flori și vin, vă oferă speranțele și liniștea sa, forța sa de a imagina și singuratatea ultimului om de pe lume. Vă va canta unul dintre cele mai frumoase cântece de dragoste scrise vreodată.

Tandrețea Andreei nu vine din iubire, ci din nevoia de a oferi pentru a primi sau din acea mare singuratate, acum afirmată și integrată, care-i dă puterea de a oferi necondiționat. Tandrețea Andreei vine din vulnerabilitatea pe care și-o asumă în fața publicului, înțelegând ca miza spectacolului este prezentul. Că nimic nu va mai fi la fel.

“Femeia asta ne dă lecţii despre tandreţe – cum trandafirii se pun uşor în păr şi-apoi se fac cadou celorlalţi, cum echilibrul se ţine pe straturi de morcovi (“carrots are good for your health”), cum vinul roşu se toarnă tandru în pahare inegale şi se bea dintr-o înghiţitură după ce a fost învârtit suficient, cum cel mai greu e să jonglezi cu istoriile personale, care te pot lovi în dreptul inimii, cum poţi crede despre tine că eşti ultimul om de pe planetă şi-atunci nu te mai grabeşte absolut nimic, cum momentul ăsta e unic şi n-o să mai fie cu nimeni niciodată. Da, tandreţea e doar iître mine şi tine, între tine şi cei pe care îi iubeşti sau vrei să te iubească.” (GingerGroup – Tenderness is this moment between you and me)

“[…] a băut vin cu cineva, a oferit morcovi şi flori, a dansat, s-a lăsat privită, criticată, s-a dezbracat, ne-a invitat în momentul ală în care visează să se transforme în altceva. A oferit o intimitate pentru care mulţi am venit nepregătiţi, n-am ştiut cum să o luam, dacă să intrăm şi să ne lăsăm pătrunşi de ea, o intimitate care a provocat, care a plictisit, fascinat sau dezgustat, o intimitate mai altfel decât avem parte în mod normal.” (Tataia – Tandrete cu sau fara morcovi)

ora 20.00 – Pretend we make you happy

Concept și coregrafie: Andreea Novac. Interpreți: Ștefan Lupu, Alin State, Istvan Teglas. O producție CNDB. Cu sprijinul Fabrica de Pensule Cluj și Sorin Romanescu. Spectacol în limba engleză.

“Pornind de la cele patru “body genres” – comedie, drama, erotica și horror – genuri care, cel puțin teoretic, creează în corpul persoanei care trăiește ori privește situația, fiori, excitație sau plăcere – am căutat modalități de a stimula kinestezic spectactorul, construind spectacolul în jurul unor referințe cinematografice, asupra cărora am intervenit pe alocuri. “Pretend we make you happy” reflectă îndeaproape procesul său de construcție – uneori golit de conținut, alteori de o violentă emoție, iar în final plin de viață, vibrație și culoare. Recomandarea mea este să căutați în acest spectacol doar momentul prezent.” (Andreea Novac)

Preț bilet/seară: 20 lei. Biletele se achiziționează inainte de începerea spectacolelor, direct de la spațiul în care sunt prezentate – Sala Stere Popescu se află pe B-dul Mărășești 80 – 82. Rezervări se pot face la adresa rezervari@cndb.ro.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu