Deasupra tuturor

Românul care a fotografiat o călătorie de poveste.

Americanul Jonathan Trappe are una dintre cele mai simpatice ocupații din lume: este specialist în baloane. Și ce face el mai exact? Ei bine… instalații. De pildă, în aceasta lună, în cadrul Festivalului Internațional al Baloanelor din Leon (Mexic), Jonathan a reconstituit celebra casă din filmul de animație Up. Și, firește, a zburat cu ea. O ispravă care a fost realizată pentru prima dată de o echipă a National Geographic. Iată în continuare zborul lui Jonathan Trappe într-o suită de fotografii realizate de românul Laurenţiu Garofeanu.

Laurenţiu Garofeanu a a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti în 2001. La doar trei zile după absolvire s-a suit în avion şi a coborât în Londra, locul în care avea să se afirme profesional. În aprilie 2002, avea deja prima lui slujbă la BBC. Din 2005, a început să colaboreze cu Barcroft Media şi a reuşit, astfel, să producă materiale pentru nume mari din piaţa media: BBC, ITV News, CBS, ABC, Discovery Channel, National Geograpic, The Guardian, The Independent , Daily Mail ori The Sun.

“O dată ce am părăsit ţara, nu mi s-a părut normal să rup legăturile cu oamenii, cu cultura, pentru că asta ştiam. Sunt român, sunt născut român, chiar dacă am şi cetăţenie britanică, din 2010. Pentru mine, faptul că am primit dublă cetăţenie nu înseamnă decât o libertate şi mai mare de a călători şi a a avea mai multe drepturi în străinătate, dar tot român sunt şi cu cultura românească mă identific.” (Laurenţiu Garofeanu)

(surse: BuzzFeed si România liberă)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu