Damian Draghici: concert extraordinar Jazz in the City

În această seară, de la ora 20:00, Damian Drăghici și prietenii săi – Eddie Daniels și Diane Schuur – vă aşteaptă, la Sala Palatului, la concertul extraordinar Jazz in the City.

Damian Drăghici, unul dintre cei mai cunoscuți artiști români în afara granițelor țării, s-a reîntors la jazz. Și, mai mult, s-a reîntors la instrumentul care l-a consacrat: naiul. Iar pentru că a promis că, spectatorii români vor fi primii care se vor bucura, a venit din SUA pentru Jazz in the City.

[citat]Proiectul meu este un omagiu adus artiștilor de jazz[/citat]

“Am spus că vreau să vin în România să am un fel de showcase – să vă dau un gust al noului meu proiect. Așa că m-am gândit să îi aduc pe Eddie și Diane care vor fi pe noul meu album și să ne uitam puțin la ceea ce lucrez acum.

Proiectul meu este un omagiu adus artiștilor de jazz. Toate piesele sunt reorchestrate, rearanjate, jazz pur, sută la sută. Am vrut să legitimez, naiul, în bunul sens al cuvântului. Să îi ofer locul cuvenit în lumea jazzului adevărat.

Am studiat 10-12 ore pe zi pentru a ieşi un sunet perfect, pentru ca melodia să fie cât mai fidelă. Până acum am înregistrat 14-15 piese. În final vor fi aproximativ 30. Vă invit la Jazz in the City pentru a asculta aceste piese”, a declarat Drăghici în cadrul conferinței de presă organizate cu prilejul concertului.

[citat]Jazz pentru România[/citat]

“Nu trebuie să înţelegi jazzul ca să îl iubeşti, tot aşa, nu trebuie să înţelegi româneşte ca să iubeşti limba asta”, a declarat, la rândul său, Eddie Daniels în aceeși conferință de presă. O conferință de presă pe care am avut onoarea să o moderez și în cadrul căreia am amintit de proiectul Jazz pentru România, proiect inițiat de WebCultura.ro.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. […] aşteptat cu nerăbdare concertul lui Damian Drăghici de vineri seară. Lume multă, venită, ca şi mine, la Sala Palatului pentru […]

Adaugă comentariu