Eddie Daniels: Mama mea este romanca!

Eddie Daniels, cel mai important clarinetist al lumii, a avut amabilitatea de a se întâlni cu autorii WebCultura. Vineri, 12 noiembrie, Eddie Daniels va concerta, alături de Damian Drăghici și Diane Schuur, în cadrul spectacolului extraordinar Jazz in the City.

Puțini sunt aceia cărora viața le oferă șansa de a se afla, chiar și pentru câteva momente, în apropierea unor legende. Iar atunci când această șansă îți este oferită, nimic nu te pregătește cu adevărat pentru momentele care te așteaptă.

[citat]”Voi sunteți primul contact cu România”[/citat]

Marți, 9 noiembrie 2010, ora 18:30. Eram în Club A, așteptându-l. Noi, autorii de pe WebCultura.ro, câțiva dintre colegii de la Internship 2.0 și câțiva prieteni. A venit exact la ora fixată, purtând cu sine o modestie firească, așa cum doar marile personalitați sunt capabile să o facă.

“Este prima oară când vin în România. Acum câteva ore am venit de la aeroport. Am stat puțin în camera de hotel și am exersat la clarinet. Iar acum câteva minute am ieșit pentru prima dată în oraș. În afară de aeroport si camera de hotel, voi sunteți primul meu contact cu România”, ne-a spus.

Apoi, preț de aproape o oră, am vorbit ca între prieteni. Despre jazz, despre clarinet, despre Damian Drăghici și despre cât de iubit și apreciat este “românul nostru” în SUA, despre naiul fermecat al lui Damian și virtuozitatea acestuia. Am vorbit despre Sinatra și despre Parker. Am vorbit despre jazz cu un “demon al jazz-ului”.

[citat]”Mama mea este româncă”[/citat]

Iată, în continuare, doar câteva dintre gîndurile pe care Eddie Daniels le-a împărtășit cu autorii WebCultura.ro.

“Foarte puțină lume știe asta: mama mea este româncă. Când eram mic, vorbea cu mine în românește. Tatăl meu nu vorbea românește, iar eu nu știu niciun cuvânt în română. Dar, ascultându-vă, îmi aduc aminte cum vorbea cu mine. Nu înțeleg ce spuneți, însă sunetele îmi sunt familiare, îmi aduc aminte de cuvintele pe care mi le spunea mama.”

“Știți ce este un clarinet? Un clarinet este un copac. Un copac care are găuri în el.”

“Jazz-ul înseamnă revoluție. O revoluție care continuă prin intermediul fiecăruia dintre voi.”

Multumim, Eddie Daniels!

Vezi întreaga galerie foto.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu