Jazz in the City: concert extraordinar cu Damian Draghici

Damian Draghici – castigator al prestigiosului premiu Grammy -si Diane Schuur si Eddie Daniels – unii dintre cei mai mari muzicieni ai lumii – va asteapta pe 12 noiembrie, orele 20.00, la Sala Palatului, la concertul extraordinar Jazz in the City.

[citat]Asa cum a promis, s-a intors la nai, instrumentul lui de suflet care l-a facut celebru in toata lumea[/citat]

Damian Draghici a putut fi admirat pe scenele internationale sau in alte contexte culturale alaturi de artisti de jazz ca Michel Camilo, Randy Brecker, Stanley Clarke, Arturo Sandoval, Chris Botti, Bob Mintzer, Russell Ferrante, Vinnie Colaiuta, Dave Weckl, in calitate de interpret de jazz la nai, fiind totodata creator si conducator al proiectului Damian & Brothers. Performanta muzicala si recunoasterea internationala de care se bucura artistul roman Damian Draghici s-a concretizat in cele 18 albume inregistrate si in castigarea prestigiosului premiu Grammy, in calitate de guest artist pe albumul „Winter solstice” – Paul Winter.

Diane Schuur – vocalista si pianista eclectica, este un vechi discipol al Dinah Washington cat si a altor cantareti legendari de jazz din anii ’40 si anii ’50. Cu o cariera de aproape trei decenii, doua premii Grammy si trei nominalizari, Diane Schuur a explorat fiecare colt al peisajului american muzical de la sfarsitul secolului 20.

Eddie Daniels castigator a numeroase premii si nominalizari Grammy, Eddie Daniels a revolutionat lumea jazz-ului si a muzicii clasice cu clarinetul sau. Este genul de muzician rar intalnit, la fel de talentat la jazz cat si in muzica clasica.  Referitor la latura clasica, Leonard Bernstein a spus: “Eddie Daniels combina eleganta si virtuozitatea intr-o maniera care imi aminteste de Arthur Rubinstein. Este fara doar si poate un artist desavarsit.”

Randy Porter – atinge o gama larga de sonoritati regasite in profunzimea imaginatiei sale si ale armoniilor pianului Steinway. Pianistul de jazz are un talent aparte spre improvizatie si comunicare spontana intre muzicieni si face parte din trupa DIANE SCHUUR QUARTET, alaturi de Scott Steed la bas si Reggie Jackson la tobe.

Biletele pot fi achizitionate online de pe www.eventim.ro.

Jazz in the City marcheaza revenirea pe scena romaneasca a artistului Damian Draghici. Evenimentul se desfasora in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa”, editia a III-a, organizat de Teatrul de Opereta Ion Dacian si este adus pe scena Salii Palatului de catre Bright Light.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu