Jazz pentru Romania

Acum multi ani am invatat sa ne primim sportivii la aeroport. Si, ovationandu-i, sa le multumim pentru ceea ce fac pentru fiecare dintre noi si pentru noi toti. Astazi poate ar trebui sa aratam ca am invatat sa ne primim si artistii asa cum se cuvine. Cu bratele deschise. Macar in mediul online.

Saptamana aceasta, Damian Draghici, unul dintre cei mai de succes artisti romani in afara granitelor tarii, se intoarce acasa pentru a participa la concertul extraordinar Jazz in the City.

Este motivul pentru care astazi te invitam sa te alaturi campaniei noastre pe facebook Jazz pentru Romania. Pentru a incepe sa multumim artistilor pentru ceea ce fac pentru fiecare dintre noi. Si pentru noi toti.

Damian Draghici revine in Romania dupa un an de zile petrecut in SUA, unde a inregistrat si inca inregistreaza piese pentru noul sau album de jazz, avand ca invitati speciali: Michel Camilo, Stanley Clarke, Bob Mintzer, Russell Ferrante, Vinnie Colaiuta, Dave Weckl, Luciana Souza.

Jazz-ul a fost pasiunea lui Damian inca din adolescenta si visul lui de a studia si invata jazz la nai s-a concretizat in castigarea unei burse complete la prestigiosul Colegiu de muzica Berklee din Boston, unde a studiat Jazz performance.

“La concertul Jazz in the City voi prezenta o premiera absoluta si sper sa va placa sunetul: naiul in muzica de jazz – mai exact, “bebop”. O a doua premiera este ca voi canta la primul nai electric construit special pentru mine. Am lucrat de mult la ideea asta si in sfarsit este gata.” (Damian Draghici)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu