Cuvantul dat a disparut demult

“Eu trăiesc într-o țară, guvernul României în cu totul altă țară.”

“Politica e o șmecherie. Reprezintă o șmecherie prostească. În politică nu am ce să caut. Nu a făcut nimeni politică în familia mea, în viața mea. Eu trăiesc într-o țară, guvernul României în cu totul altă ţară. Asta e! Nu am de ce să mă bag în țara lor.

Nu cred că poate exista o luptă. O luptă în care să aibă sens noţiunile de onoare, fidelitate, credinţă, respect faţă de steag, faţă de o doctrină, faţă de cuvântul dat! Cuvântul dat a dispărut demult. Acuma se pare că dacă nu trădezi, nu eşti politician, nu te primesc între ei. Ideea e să-l trădezi pe unul şi da, dom’le, e politician, ne-a minţit, s-a dus cu alţii, da’ tot respectu’. Aşa da!”

Marcel Iureș, noiembrie 2012, în cadrul unui interviu acordat ProTV Magazin.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

3 comentarii

 1. sanda

  Are si nu are dreptate domnul Iures!
  Nu m-am fi asteptat niciodata ca Marian Vanghelie, de exemplu , sa isi respecte cuvantul dat. Asta e tara guvernantilor, dar prin minune, ‘personalitati’ politice de genul Vanghelie, Becali, etc, sunt votati de cetatenii tarii mele.
  Cred ca domnul Iures se refera la o lupta intre baietii buni si baietii rai din politica. Eu m-as bucura sa existe o lupta intensa a societatii civile cu scopul de a reeduca. Daca poporul ar cunoaste si ar pretui onoarea, fidelitatea,credinta fata de steag de o doctrina si fata de cuvantul dat, asta s-ar reflecta prin vot. Da, scuze sunt multe si m-am saturat de ele!

 2. Paul Constantin Marinescu

  Maestre, păi pe asta se bazează și politrucii care ne conduc de 24 de ani încoace.Pe faptul că oamenii inteligenți și cinstiți ca dvs. nu se vor implica în politică și deci ei, hoții, nu vor fi înlăturați, ci doar rotiți la fiecare 4 ani.Dvs, nu vreți să vă implicați, Dan Puric nu, Florin Iaru nu, Gâdea nu, Badea nu, Bogdan Teodorescu nu, Liiceanu nu, Patapievici nu (decât pe șest, ca pupinbăsist), Pleșu s-a plictisit repede etc. Politica nu este o curvă, curve sunt cei care au reușit să inoculeze ideea aceasta. Implicați-vă! Nu trebuie decât inteligență, cinste și voință.

  1. Viorel Bianu

   Va inselati, Bogdan Teodorescu este cat se poate de implicat, dar nu pe fata, ci in laboratoarele Varanului, ca proiectant. Si daca tot vorbiti de Iaru, Gadea, Badea si altii, acestia chiar duc mai departe proiectele de laborator ale lui Teodorescu, fiind si ei implicati. Naivitate simulata sau inteligenta normala a unui privitor pe Antena 3?

Adaugă comentariu