Dureri de cap, nu alta!

♣ S-a dovedit științific: matematica provoacă dureri de cap. Rezolvarea problemelor de matematică provoacă migrene. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Chicago, care au constatat în urma unui studiu că anxietatea declanşată de problemele matematice poate duce la dureri de cap. «La cineva care este angoasat de matematică, anticiparea exerciţiilor provoacă o reacţie cerebrală similară cu cea a durerii fizice, ca şi cum ai apropia mâna de o sobă încinsă». (Agerpres)

♣ Probabil aceasta este și una dintre explicațiile pentru numărul mare de chiulangii: elevii, pur și simplu, se refac. “În ultimul an şcolar, cei 93.000 de elevi clujeni au acumulat în total peste un milion de absenţe. Un raport al ISJ Cluj arată că cele mai multe absenţe, peste 500.000 au fost acumulate de elevii de la liceele industriale şi tehnologice.”

♣ Dar să revenim la cercetători. Citim pe Realitatea.net: “Cercetătorii spun că un consum mare de cafea reduce dimensiunea sânilor femeilor cu aproape 17%. Cercetătorii spun însă că femeile nu trebuie să se îngrijoreze. Sânii nu se vor micşora peste noapte. Aceştia au observat că femeile care beau mai mult de trei ceşti de cafea pe zi au sânii cu 17% mai mici decât cele care consumă mai puţin. Aceştia au menţionat că femeile care au sânii mai mari prezintă un risc mai ridicat”. Ce bine că au specificat faptul că “femeile nu trebuie să se îngrijoreze”! 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu