Când de țărmul timpului se lovesc…

…bucăți din clipele trecute în jurul meu găsesc.

Purtate din adâncuri de către valuri, ne trezim avându-le alături sub diverse forme, mărimi și culori, după cum ne-au atins și colorat viața. Dar în atingerea țărmului, acestea se descompun și astfel, toate clipele adunate ca într-un șirag se pierd, rătăcind în spațiul care ne cuprinde.

Se desfac, și oricât de mult ne-am dori să păstrăm, să înrămăm, să memorăm clipe trăite, deodată te trezești căutând prin toate ungherele memoriei să găsești ceva, însă, o ceață groasă parcă ar fi învăluit bucăți din trecut.

În infinitatea timpului, lumea mea pare atât de mică, și totuși spațiul său e atât de încăpător încât îmi permite să-l împart atât pentru trup cât și pentru suflet. Spațiul rezervat trupului, adesea scăldat de rutina existenței, este un spațiu în care mă simt mică, pe când celălalt spațiu este plin de culoare, de mine iar aici, aici mai mult ca în oricare parte, mai mult ca oricând, mă simt mare. Ca esență.

Uitarea este acel gol înfricoșător care cunoaște mișcare, care înghite tot ce se apropie, asemeni nisipurilor mișcătoare. Nu o descoperi și nici nu îi cunoști puterea decât în momentul în care te afli pe nisipul său. Iar omul este cuprins de frica uitării clipelor care-l compun, ele fiind dovada existenței sale pământești ca ființă umană.

Fiecare amintire cu parfumul său, un parfum care îi păstrează dulceața sau poate amărăciunea pe care o lasă pe simțurile noastre. Dar o amintire, un sentiment când coboară din minte în suflet, râmâne veșnic viu. Ceea ce porți cu tine nu se pierde niciodată, îți va aminti mereu ceva ce mintea a uitat. Sau va uita…

Anca Horj

Anca Horj De același autor

Când gândurile se transformă în cuvinte se nasc emoții.

Recomandări

Adaugă comentariu