Cu BAC-ul, prin Romania

♣ Rezultate Bacalaureat 2012: rata de promovare este de 43,01%, anunță Mediafax. Un rezultat care nu uimește pe nimeni de vreme ce o țară întreagă aștepta cu sufletul la gură să vadă cât de mic va fi procentul de promovabilitate. Ba chiar aș fi în stare să pun pariu că, dacă rezultatul ar fi fost mai bun, mulți români s-ar fi simțit dezamăgiți… Așa am fost noi, românii, mereu: ne-am proțăpit de porțile caselor așteptând să moară capra vecinului pentru a sărbători “evenimentul” cu hohote de râs.

♣ Elevii care au picat examenul au explicaţii care mai de care mai ciudate pentru eşecul lor, scrie Gândul. Iată câteva dintre ele:

“Dacă nu se mai poate face nimic cu bani în ţara asta, nu mai are rost să dăm BAC-ul… Am învăţat de 7-8, dar am luat 2.”

“Nu mă interesează Bacul, nici nu ştiu de ce m-am trezit dimineaţa. Ţara asta e naşpa.”

“Cum m-am pregătit? Mi-am aranjat freza, m-am îmbrăcat bine, acum am venit mai sexy.”

“Talentul meu de profesie e fotbalul şi mai rar pe la şcoală.”

♣ De pe Realitatea aflăm “cum s-au descurcat vedetele la Bac”: “Tenorul Costel Busuioc a picat examenul de maturitate, cu 1,20 la limba şi literatura română. Tot 1 la Română a luat şi fiul manelistului Nicolae Guţă”. Și, pentru a încheia într-o notă pozitivă: “La polul opus s-au aflat vedeta porno Laura Andresan si vedeta Playboy Madalina Pamfile. Prima a reusit, dupa ani intregi de rateuri, sa ia media 7,71, iar cea de-a doua – 7,66”. Of, Dumnezeule…

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu