Cinci lucruri mai puțin știute despre bărbați

Știați că…

Deși ar putea să pară o glumă spusă “la cafea”, este concluzia unui studiu al psihologilor britanici: bărbații care își înșală partenerele de viață au un coeficient de inteligență mai scăzut. Sau, dacă doriți, sunt… “mai puțin inteligenți”. 🙂

În medie, un bărbat petrece aproape un an din viața sa “uitându-se după femei”. Mai exact, iată ce spune un alt studiu: în medie, un bărbat petrece 43 de minute în fiecare zi uitându-se, tot în medie, după zece femei diferite. Ceea ce înseamnă 11 zile pe an și un total de 11 luni și 11 zile între 18 și 50 de ani. De cealaltă parte a baricadei, femeile petrec doar 20 de minute pe zi uitându-se după bărbați (și, în medie, după doar șase bărbați diferiți), ceea ce înseamnă aproape șase luni adunate de la 18 la 50 de ani.

Și, dacă tot a venit vorba: în decursul întregii sale vieți, un bărbat petrece aproape șase luni bărbierindu-se.

Iar de la bărbierit trecem la ras: potrivit cercetătorilor, bărbații care se rad în cap sunt percepuți ca fiind mai înalți, mai masculini și cu 13% mai puternici decât cei cu podoaba capilară intactă. Mai mult: aceasta percepție îi face să pară lideri mai buni și, prin urmare, poate fi un avantaj în carieră.

Iar pentru cei care nu știau: bărbații sunt cei care au purtat primii pantofi cu toc (se întâmpla prin anii 1600), iar femeile au început să poarte tocuri din dorința de a părea mai “masculine” (în sensul de “mai puternice”) pe plan social.

Recomandare: opt lucruri mai puțin știute despre femei.

barbati

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Bogdan

    Si femeile care isi inseala partenerii cum sunt? Pun pariu ca in cazul asta se considera ca au un coeficient de inteligenta mai ridicat. Asa-i?

Adaugă comentariu