Picturi pe petele de guma de mestecat

Ben Wilson pictează pe petele de gumă de mestecat de pe străzi și trotuare.

Da, exact, acele pete pe care, plini de avânt civic, “mestecătorii de gumă” le aruncă pe unde li se năzare.

Ben Wilson a inceput sa experimenteze pictura pe guma de mestecat încă din 1998 și din octombrie 2004 a început să lucreze doar folosind acest mediu. A creat până acum mai mult de 10.000 de lucrări pe trotuare de pe întreg cuprinsul Marii Britanii (dar şi ale altor țări europene), iar lucrările sale au fost expuse, între altele, în galerii din Finlanda, Germania, Franța.

Wilson încălzeşte mai întâi pata de gumă de mestecat cu ajutorul unei lămpi cu spirt, iar apoi aplică peste ea trei straturi de email acrilic. Picturile sunt realizate cu vopsele acrilice speciale, iar realizarea unei lucrări poate dura între două ore și trei zile.

O formă de artă în folosul comunității

Firesc, oamenii se adună în jurul lui Wilson atunci când acesta își realizează lucrările. Iar comuninatatea îi apreciază picturile. I le apreciază cu adevărat și nu doar așa, ca o curiozitate. Dovada?

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu