Dansatoarea șchioapă

Un foarte frumos poem vizual semnat de Christopher Neal.

Imaginația nu este doar capacitatea umană unică de a închipui ceea ce nu există, și, prin urmare, izvorul tuturor invențiilor și inovațiilor. În indiscutabila sa capacitate de a transforma și a revela se află puterea care ne permite să empatizăm cu oameni care au trecut prin experiențe prin care noi nu am trecut.

(…)Sunt însă mulți cei ce preferă să nu își exercite deloc imaginația. Ei aleg să rămână confortabil în limitele propriilor experiențe, fără a se deranja să se întrebe cum ar fi fost dacă s-ar fi născut altfel decât sunt. Ei sunt cei ce pot refuza să audă țipete sau să se simtă înnobilați în colivii; ei sunt cei ce-și pot închide mintea și inima la orice suferință care nu-i atinge personal; ei sunt cei ce pot refuza să știe.

Aș putea fi tentată să invidiez oamenii care pot trăi astfel… doar că nu cred că ei au mai puține coșmaruri decât am eu.

(…) Dacă alegeți să vă identificați nu doar cu cei puternici, ci și cu cei fără putere; dacă vă păstrați păstrează capacitatea de a vă imagina trăind viețile celor ce nu beneficiază de avantajele voastre, atunci nu doar familiile voastre se vor mândri cu faptul că existați, ci mii și milioane de oameni a căror realitate ai ajutat să fie schimbată.

Întreaga putere de care avem nevoie se află deja în interiorul nostru: puterea de a imagina mai binele.

Un foarte frumos poem vizual semnat de Christopher Neal – având drept coloană sonoră fragmente dintr-un celebru discurs al scriitoarei J. K. Rowling. Un poem filmat pe parcursul a două zile, fără niciun buget, despre care Chris ne-a întrebat ce părere avem. Iar răspunsul nostru este simplu: ne place foarte mult.

dansatoarea-schioapa

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu