Câți oameni trăiesc în tine?

Acele timpului schimbă anotimpuri pe ținutul trupului nostru. Oameni adunați și răsfirați pe diferite zone ale corpului migrează pe parcursul vieții. Unii precum păsările, alții statornici precum munții.

Dr. Joshua D. Stone spune că “fiecare gând este o lentilă prin care vezi. Ceea ce vezi, va determina modul în care te simți și reacționezi”. Iar acest lucru nu se întâmplă doar în cazul gândului ci și ca urmare a oamenilor care ajung să te locuiască.

Privit sub acest aspect, trupul devine un popas pentru oamenii pe care ajungem să-i întâlnim pe cărările vieții. În funcție de locul pe care îl vor ocupa pe teritoriul tău, ei vor oglindi părți din tine, stări și reacții, ordinea sau dezordinea. Iar toate aceste aspecte ne vor oferi libertate de mișcare sau ne vor sufoca precum niște buruieni pe care nu am avut curajul sau am tot amânat momentul smulgerii lor din rădăcini.

Cât despre dispersia lor, vor fi oameni care se vor așeza pe umeri simțindu-le greutatea, iar altii ne vor ajuta ridicând umărul de atâta apăsare și durere. Unii vor intra in viața noastră stăpânind pleoapele, ochii, urechile, buzele cu scopul de a ne influența vederea, auzul, vorba, vor țese pânze de ceață, pe când alții le vor risipi, vor aduce soare și speranța, poftă de viață.

Oameni care își vor face frânghii din firele de păr, pentru a-și putea lua zborul când vântul va fi puternic. Oameni care se vor așeza pe gâtul nostru, schimbând zări, direcții.

Toți acești oameni sunt importanți, pentru că pe toți îi ținem într-un fel sau altul de mână și fiecare schimbă, construiesc piesă cu piesă omul care suntem.Unii punând zâmbet sau lacrimă pe chipul nostru, alții învățându-ne ce este curajul sau cum se simte teama.

Dar cei mai importanți oameni sunt cei care ajung să locuiască în casa inimii, cei cărora le vom oferi casă, a noastră casă. Pentru că alături de ei vom împodobi grădina visului în culorile curcubeului, cunoscând, îmbrățișând și trăind Iubirea.

Anca Horj

Anca Horj De același autor

Când gândurile se transformă în cuvinte se nasc emoții.

Recomandări

Adaugă comentariu