Bookfest 2013: un maraton cultural de anvergură

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Au mai rămas doar 20 de zile până la cea de-a VIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest 2013, cel mai așteptat eveniment de profil din România.

• Circa un milion de volume au pregătit editurile participante la cea de-a opta ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, 29 mai – 02 iunie 2013;
• Cei peste 200 de expozanţi – cele mai importante edituri și distribuitori de carte din România – se vor desfășura pe 10.000 de metri pătraţi, în pavilioanele C1-C5 din complexul Romexpo;
• Neagu Djuvara, Lucian Boia, Radu Beligan, Emil Hurezeanu, Lucian Croitoru sunt doar câteva dintre personalitățile care și-au anuntat prezența la Bookfest 2013, alături de 24 de autori și profesioniști ai cărții prezentați de Invitatul de onoareal ediției, trioul Germania, Austria și Elveția.

Cele aproape 200 de edituri participante vor aduce pentru publicul vizitator aproape 1.000.000 de volume, dintre care cîteva mii de titluri noi dar și 300 de evenimente interactive care vor reuni cititori, scriitori, artişti şi personalităţi culturale. Vizitatorii se vor putea bucura de reduceri de până la 50% la standurile editurilor și vor putea câștiga în premieră premii consistente la tombolele Bookfest.

La Bookfest 2013, publicul se va bucura de spiritul tânăr al istoricului Neagu Djuvara cu ocazia lansării volumului “O scurtă istorie ilustrată a românilor” şi a sesiunii de autografe pe care o va susţine. Profesorul Lucian Boia va lansa o ediție adăugită a volumului său de succes în 2012, „De ce este România altfel?“ şi va participa la sesiunile de autografe cu ocazia lansării noului său volum, „Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine“.

Bogdan Ghiu, Ioan Es. Pop, Nicolae Tzone, Lucian Vasilescu, Radu Voinescu şi Varujan Vosganian vor participa la evenimentul de lansare a antologiei de poezie ”Născuţi în ‘58”, coordonată de Adrian Alui Gheorghe. Binecunoscutul ziarist Mircea Carp, voce inconfundabilă a postului de radio Europa Liberă, își va lansa volumul de amintiri „Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!”.

Psihologul Aurora Liiceanu își provoacă cititorii cu volumul “Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii”, şi va participa la o dezbatere pornind de la volumul “Revolta Orientului”, alături de autoarea acestuia, Carmen Gavrilă, şi Elisabeta Lăsconi, Daniela Zeca-Buzura, Selma Iusuf. Analistul Emil Hurezeanu va fi prezent alături de poetul Radu Vancu la lansarea romanului “Un singur cer deasupra lor”, de Ruxandra Cesereanu.

Tot la această ediție a Bookfest vor avea loc lansarea colecţiei “Cărţile copilăriei” şi prezentarea colecţiei “Casa Regală”, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României. Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, își va prezenta volumul “Sfârșitul reglementării si ultimul reglementator”, iar fostul ministru Theodor Baconschi va intra în dialog cu ziaristul Armand Goșu pe marginea volumului “Legătura de chei. O mărturie diplomatică”.

Maestrul Radu Beligan își va prezenta “Note de insomniac”, iar autorul va oferi autografe și va discuta cu publicul.

Seria Maeştrii SF-ului românesc, cuprinzând “Iarba cerului” de Constantin Cubleşan, „Nopţile memoriei” de Mircea Opriţă și „Cuadratura cercului” de Gheorghe Săsărman va fi prezentată în premieră, la Bookfest.

Respectând tradiţia creată prin invitarea unui oaspete de onoare (Spania în 2010, Ungaria în 2011, Franţa în 2012), Bookfest se bucură anul acesta de participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei, prin proiectul internaţional Trei ţări, aceeaşi limbă, dezvoltat de Târgul de Carte de la Frankfurt. Din partea invitatului de onoare vor veni în România 24 de invitați, astfel că iubitorii de literatură vor avea ocazia să îi întâlnească pe laureații Premiului Național al Cărții din Germania – Uwe Tellkamp si Katharina Hacker, pe laureatul Cărții anului 2011 din Elveția – Cătălin Dorian Florescu, pe doi dintre cei mai importanți prozatori austrieci ai momentului – Michael Stavarič și Joseph Winkler, pe Jan Koneffke (Germania) și Christian Haller (Elveția) – precum și trei dintre reprezentanții generației tinere de prozatori de limba germană – Saša Stanišić, Julya Rabinowich (Germania) si Jolanda Pinel (Elvetia).

Salonul Internațional de Carte Bookfest va avea loc între 29 mai și 2 iunie, la ROMEXPO, pavilioanele C1-C5. Programul de vizitare este: miercuri, 29 mai, și joi, 30 mai, între orele 10.00 și 20.00, vineri și sâmbătă, între 10.00 și 22.00, iar duminică, de la 10.00 la 20.00. Intrarea publicului este liberă!

Programul final al evenimentelor şi toate noutăţile pregătite de edituri şi de organizatorii Bookfest 2013 vor fi actualizate atât pe site-ul www.bookfest.ro şi pe pagina de Facebook a Salonului Internaţional de Carte – www.facebook.com/BookfestRomania/ -, cât şi pe site-urile editurilor şi publicaţiilor partenere.

Partenerul evenimentului este Ministerul Culturii, iar printre sponsori se numără Volksbank, BCR, Cumpăna, Urgent-Curier, ș.a.
Salonul Internaţional de Carte Bookfest este o manifestare de tradiţie organizată de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cea mai importantă confederaţie patronală din mediul editorial românesc. Bookfest s-a impus încă de la prima ediție, în 2006, în spaţiul cultural ca un eveniment care promovează lectura şi accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu