Big, big brother

♣ De astăzi intră în vigoare Legea Big Brother, o lege care prevede că “furnizorii de telefonie fixă, mobilă şi internet sunt obligaţi să stocheze timp de şase luni toate datele legate de convorbirile telefonice şi schimbul de email-uri, cu excepţia conţinutului corespondenţei electronice sau al convorbirii telefonice. (…)În cazul serviciilor de internet, se vor reţine utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numărul de telefon al apelantului şi al destinatarului, numele şi adresa abonaţilor, identitatea echipamentului folosit”.

♣ “Jurnaliştii cotidianului spaniol Marca susţin că pescarii români se fac vinovaţi de dispariţia, în trei ani de zile, a circa 90% din cantitatea de crapi din parcul Retiro, cel mai mare parc din Madrid”, scrie Jurnalul.ro. “Cotidianul susţine că românii sunt nişte pescari excelenţi, însă problema este că au obiceiul să nu elibereze peştele prins, ci să-l ia acasă. Jurnaliştii spanioli susţin că situaţia de la Madrid nu este unică. La fel se întâmplă şi în Valladolid, Zamora, Salamanca sau Cáceres.”

♣ “O bucureșteancă de 49 de ani a făcut timp de șase luni un tratament dur cu citostatice, deși era sănătoasă tun. Toate acestea s-au întâmplat din vina medicilor, care i-au încurcat buletinul de analize cu cel al altui pacient, care între timp a decedat.” Detalii în Evenimentul zilei.

♣ Și, în încheiere, o veste bună: “Beţivii ar putea fi vindecaţi cu dragoste”, anunță Realitatea. “O echipă de cercetători australieni de la Universitatea din Sydney a conceput un preparat împotriva dependenţei de alcool în baza oxitocinei, substanţă numită şi hormonul dragostei.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu