Ce este viața

O posibilă definiție.

“Nu toate experiențele duc la descoperiri, toate îmbogățesc însă cunoașterea… Viața e alcătuita din sensuri, din văi, din piscuri; altfel spus din platitudine și rutină, din deprimare și din bucurie.

(…)Viața se compune din țevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coșcovite, din plase pe care le cari de la piață, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar și din Bach și din Beethoven, din Shakespeare și din Tolstoi, din Eminescu și din Blaga, din Michelangelo și din Țuculescu. Totul e viața. Noi trăim dureri și bucurii, dar mai presus de ele trăim viata. Ceva sacru a carui rațiune finală n-o cunoaștem sau încă nu o cunoaștem…

(…)Femeilor care n-au făcut altceva decât sa își păstreze frumusețea unui trup pe care n-au vrut să-l deformeze cu maternitatea le reproșez inutilitatea, vidul. Mi-e necaz de femeile care nu-și prețuiesc singurul avantaj: cel de-a crea viață. Sunt atâtea femei singure care-ar fi bucuroase să aibă cu cine face un copil.”

Ileana Vulpescu
(fragmente din “Arta Conversației”)

viata

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

5 comentarii

  1. delia

    Fereasca sfantu ca o femeie sa-si doreasca de la ea ceva mai mult decat perpetuarea speciei. Trebuie si pusa la punct si discreditata, facuta sa se simta inutila. Nu e de mirare ca madam a fost big hit in comunism.

  2. Carmen Saraga

    PĂCAT …Delia ca nu faci efortul sa înțelegi ce a spus cu adevărat Ileana Vulpescu ….era doar o remarca mereu necesara la marea minune a vieții …la creația cea mai de preț …o sa ajungi la apusul vieții sa o și înțelegi …ți-o doresc din suflet ….pentru ca în pofida aspirației la mari si rasunatoare realizări profesionale. …numai prin copii și nepoti îți întâlnești nemărginirea și eternitatea. Doar ei sunt minunea îngăduita muritorilor. Mulțumesc Ileana Vulpescu ….splendid spus.

  3. Delia

    Pentru unii, nemarginirea si eternitatea se atinge prin copii si nepoti. Caci asa de usor e sa faci un copil, ualei…iaca cati zac pe starzi si orfelinate, ca tot e atat de incercata magia sentimentului de mama. 🙂 Altii insa viseaza la mai mult, si nu doar realizari profesionale. Viata inseamna mai mult decat inmultire, pentru unii, din pacate. Si tot din pacate sunt judecati pt ca sunt diferiti, sau marginalizati. PACAT …Carmen, ca nu intelegi …

  4. Carmen Saraga

    Înțeleg ….amagirile …necesare! Și totuși. ….vei înțelege poate și tu vreodată Delia ….sau nu ….nu-i bai, se zice în Ardeal! Last time I checked …the realm of thought is a free country!

  5. delia

    Dap, libertatea de exprimare este si pentru voi, comunii, cu spirit de turma dar si pentru noi, cei care gandim outside the box nitel, daca tot o dam pe engleza :).

Adaugă comentariu