Estera Osorhan – esenta bucuriei prin pictura

Fete cu parul spirala, ingeri, indragostiti, pisici… Personajele din lucrările semnate de Estera Osorhan se regasesc timide pe taramuri calde, pline de bucurie. Scene fermecatoare pe care le da mai departe, rupte dintr-un spatiu la care devenim martori.

Un creator…

A renuntat de la o varsta frageda la acordurile vioarei in schimbul  catorva pamatufuri pline de culoare. Si a reusit. S-a jucat cu personajele 3D de la Longneck, a experimentat lumea virtuala a desenului animat si in 2008 a primit premiul Geo Saizescu pentru stilul poetic al lucrarilor sale plastice.

A creat un univers  de culoare care a impresionat Ambasada Canadei, a decorat Catwork, a inveselit Carturestiul cu lucrarile sale si s-a specializat in webdesign, iar siteul propriu gazduieste lucrari foarte mici  si tablouri foarte mari.

…si mai multe personaje

Acrilice, creioane, cosmetice intr-o tehnica jucausa, libera in care frumosul este instrumentual cheie. Personaje ca Sara, Cinnamon, Beni, Oana, Laura, Clara si Lily  in nuante de roz, turcoaz, mov, portocaliu si rosu ca un foc populeaza un univers copilaresc  plin de un prezent cuceritor. Estera Osorhan picteaza, iubeste si rade. Motto-ul ei? Don’t forget to play! Am intrebat-o de ce.

Estera: Sa nu uitam sa ne jucam pentru ca ar fi… trist. O zi fara zambet, fara un unghi glumet, fara joaca, este ca o zi fara lumina sau culoare. E ca un film alb negru. La fel cum intunericul inseamna lipsa luminii, tristetea inseamna lipsa zambetului sau al jocului. Copiii sunt un joc. Ei simt momentul prezent in fiecare clipa, iar noi de multe ori uitam ce inseamna aici, acum.

Indragita si apreciata in Marea Britanie si Canada, Estera Osorhan, “pictorita draguta de la Brasov”, m-a incantat si pe mine: stilul ei jucaus, personajele pline de viata mi-au aratat bucuria intr-o noua dimensiune. Multumesc, Estera!

Roxana Teaca

Roxana Teaca De același autor

Luna e plina, cerul e roz, norii lila.

Recomandări

Adaugă comentariu