Tinerete fara batranete la The Best Exotic Marigold Hotel

The Best Exotic Marigold Hotel, în regia lui John Madden, ne învață cum să luăm bătrânețea ca pe o nouă etapă de împlinire și de regăsire a sufletului.

Viața la vârsta a treia este și mai poznașă față de cea din adolescență și, bineînțeles, mult mai înțeleaptă. Un grup de șapte bătrânei simpatici, fiecare cu păsul lui, ajunge să-și găsească fericirea într-un hotel din India, un hotel plin de praf și de speranță.

Pe lângă partea emoțională, filmul urmărește sincretismul culturii britanice cu cea indiană și adaptarea la o nouă cultură.

Ca în majoritatea filmelor lui, regizorul John Madden a pus actori consacrați la un loc și a făcut un mix de calități, defecte, mofturi și complexe, adunate de personaje de-a lungul vieții. Însă, fie că e vorba de o văduvă (jucată de Judie Danch), sau de un gay (interpretat de Tom Wilkinson), de o bolnavă capricioasă (Maggie Smith), un cuplu neîmplinit (Bill Nighy și Penelope Wilton) sau de doi celibatari (Ronald Pickup și Celia Imre), viața poartă ființele-i vii spre noi călătorii de regăsire a eului și le arată că, în ciuda jocului sprinten de riduri de pe chip, sufletul nu face scurt-circuit la nicio vârstă. El rămâne poznaș și este format din: fire de copilărie, buline de adolescență, grade de maturitate și crengi de înțelepciune. Iar acest amestec complex ar duce la fericire. Hmm… oare așa să fie?

Alexandra Bujenita

Alexandra Bujenita De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu