Primaria si cultura, bolovanul si Masca

Primăria condusă de Liviu Negoiță nu permite Teatrului Masca să-și joace piesele în parcurile din sectorul 3.

Anunțul a venit sec, de pe contul de twitter al Teatrului Masca, în data de 19 mai:

“Domn’ Primar Liviu Negoita nu ne lasa sa jucam in parcurile din sectorul 3 :((( vine ea campania domn’ primar!”

De ce Primăria Sectorului 3 refuză să acorde acces la cultură oamenilor de la care știe să ceară voturi, îmi este imposibil să înțeleg. Cu atât mai mult cu cât Teatrul Masca nu cere vreun ban nici Primăriei, nici spectatorilor.Și, dacă tot am pomenit cuvintele “bani” și “voturi”, să înțelegem bine despre ce (și despre cine) vorbim aici.

Despre o primărie care a cheltuit sume fabuloase pentru “amenajarea” parcurilor din dotare: mii de kilometri pătrați de piatră cubică așternuți pe alei al căror asfalt nu avea nici măcar o singură crăpătură, zeci de kilometri de garduri metalice, (probabil) sute de kilometri de borduri puse, practic, peste tot… Parcul Alexandru Ioan Cuza, de pildă, devine, pe zi ce trece, un ocean de piatră cubică și borduri, întrerupt, pe alocuri, de vagi petice de iarbă.

Priviți imaginea de mai jos. Este cât se poate de reală și poate fi admirată, oricând, în parcul Gheorghe Petrașcu. Parc aflat sub oblăduirea Primăriei Sectorului 3.

Cu an în urmă, pe când erau mai puțin bolovani prin parcuri și prin primării, am fost printre cei care s-au bucurat să vadă spectacolele Teatrului Masca în parcul Alexandru Ioan Cuza. Cum a fost? Vedeți în imaginile care urmează.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. […] e o discuţie lungă pe care o vom face cu siguranţă, dar până atunci putetţi citi pe WEBCULTURA. Dar  cum acum ploile par a fi subiectul zilei pentru noi, vă oferim o întâmplare din teatru cu […]

  2. […] că nu am putut juca în Bucureşti (aflaţi aici de ce), ne-am deplasat la Chitila; repetiţia dinaintea […]

Adaugă comentariu