1 Decembrie: seara romaneasca la HBO

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

HBO sărbătorește 1 decembrie cu o seară de producții romanești de excepție.

Seara românescă de film de la HBO se anunță generoasă în premiere, telespectatorii vor putea urmări pe micul ecran șase scurt metraje și un lung metraj, filme semnate de regizori apreciați, dar și debuturi regizorale.

Filmul Despre oameni şi melci se numară printre cele mai vizionate filme româneşti ale ultimului deceniu, aducând peste 61 211 spectatori în cinematografele din toată ţara. Pentru prima dată pe micul ecran, filmul în regia lui Tudor Giurgiu va fi difuzat pe data de 1 decembrie, de la ora 20:30, numai la HBO. Acţiunea filmului Despre oameni şi melci se petrece în anul 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO. Publicul va putea gusta din plin o comedie savuroasă cu români descurcăreţi, care pornesc într-o aventură de zile mari. În Despre oameni şi melci spectatorii se vor bucura de prestația unor actori români îndrăgiţi precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, dar și de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin și a fiului său, Robinson Stevenin.

Începând cu ora 22:05, HBO va difuza scurtmetrajul Un alt Crăciun, regizat de Tudor Giurgiu, cu Ovidiu Crișan, Maria Seles, Adrian Cucu în rolurile principale. Filmul va fi urmat de Sink, în regia Iuliei Rugina care îi va aduce pe Ion Rusu, Malvina Cervenschi şi Gloria Sauciuc, pe micile ecrane.

De la ora 23:00, HBO prezintă scurtmetrajul Orizont, regizat de Paul Negoescu, selectat în competiţia secţiunii Semaine de la Critique a festivalului de film de la Cannes. Seara continuă cu scurtmetrajul regizat de Dorian Boguță, De azi înainte. Filmul spune povestea lui Ştefan, un tânăr de 18 ani al carui cadou de aniversare este o lecţie de şofat, o sticlă de vodcă şi o discuţie libertină despre femei. Însă acest “cadou” conţine şi o surpriză neaşteptată, care dă peste cap toată aniversarea băiatului.

De la 23:55, telespectatorii vor putea urmari scurtmetrajul Reflex, în regia Andrei Chiriac, cu Raluca Aprodu şi Marius Manole în rolurile principale. Seara filmului romanesc se încheie cu Blu, scurtmetrajul în regia lui Nicolae Constantin Tănase, cu: Dan Condurache, Mădălina Craiu, Rodica Negrea.

Aşadar, pe 1 decembrie, vă aşteptăm să sărbătorim împreună o seară de producţii româneşti, numai la HBO. Vizionare plăcută!

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu