Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Maria Tănase și lupta cu indiferența oficialităților de astăzi

Pot plantele să gândească?

O întrebare mai legitimă decât ar putea să pară. În 1973, în cadrul cărții Viața secretă a plantelor, Tompkins și...

Continuare...


Powered by

Maria Tănase și lupta cu indiferența oficialităților de astăzi

Sorin Tudorde @
25 September 2013

Google o omagiază astăzi pe Maria Tănase. O inițiativa în spatele căreia stă și scrisoarea unui român: Sergiu Sora.

Vă invit să citiți aceste rânduri scrise de Sergiu Sora, omul care încă de pe 19 iulie 2013 s-a adresat oficialilor Google sugerându-le să dedice un doodle Mariei Tănase în ziua în care se vor împlini 100 de ani de la nașterea sa.

“Astăzi, 25 septembrie 2013, sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la nașterea marii noastre artiste Maria Tănase. În naivitatea mea, mă așteptam ca acest an să fie presărat cu emisiuni la TV și radio, festivități, articole de presă, lansări de CD-uri, (măcar) un DVD cu filmările ei etc. – toate acestea în cinstea centenarului Mariei Tănase. Spun cu mare regret că oficialitățile și media au făcut ca acest măreț eveniment să fie inexistent în România.

Observând această indiferență crasă, mi-am zis că nu se poate – această inerție trebuie dizolvată! În acest sens, de pe la sfârșitul lunii iunie am început să contactez diferite instituții, atât cât timpul mi-a permis. Pentru început, am propus Televiziunii Române să editeze un DVD cu filmările ei sau măcar să îi dedice o pagină. Desigur, răspunsul a fost negativ.”

Citiți continuarea pe Folclor muzical românesc.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.