Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Dacă tu îți amintești de mine, nu-mi pasă că ceilalți m-au uitat”

Muzeul Taranului Roman. Ghidul expozitiei permanente

Lansare de carte la Târgul Internațional Gaudeamus. Muzeul Național al Țăranului Român și editura Litera vă așteaptă vineri, 23 noiembrie...

Continuare...


Powered by

“Dacă tu îți amintești de mine, nu-mi pasă că ceilalți m-au uitat”

Sorin Tudorde @
12 January 2015

Uneori îți amintești…

Inima fiecărui om e ca o fântână adâncă. Și nimeni nu știe ce zace pe fundul ei. Nu ne putem decât imagina, judecând după lucrurile care ies din când în când la suprafață.

Oricine se îndrăgostește caută piesele lipsă din el însuși.

Cu trecerea timpului, vei înțelege… Ce durează, durează, ce nu e de făcut, nu e de făcut. Timpul rezolvă cele mai multe dintre lucruri, și ceea ce timpul nu rezolvă, va trebui să rezolvăm singuri.

Nici adevărul, nici sinceritatea, nici forța, nici blândețea, nimic, absolut nimic nu poate atenua durerea, tot ce ne rămâne de făcut este să luăm lucrurile până la capăt și să încercăm să învățăm ceva, chiar dacă știm că ceea ce învățăm nu ne va fi de niciun folos.

Nu trăiești decât pe jumătate… Cealaltă jumătate așteaptă undeva, încă neatinsă.

Am închis ochii și mi-am cercetat străfundurile sufletului. Când am făcut asta, liniștea din jur s-a așternut peste mine ca niște firicele de praf.

Singurătatea nu e un sentiment atât de rău. E ca liniștea în care se cufundă un copac după ce păsările și-au luat zborul de pe ramurile lui.

Cu cât trec anii, parcă se lungește timpul, asemenea unei umbre la amurg. Într-o zi întunericul va înghiți umbra cu totul.

Dacă tu îți amintești de mine, nu-mi pasă că ceilalți m-au uitat.

Haruki Murakami

amintire

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Ina

    salut! mi-a atins sufletul,cuvinte scrise pentru suflete de om..

Comentează

Parteneri