Festivalului Internațional de Film NexT: câștigătorii celei de a șaptea ediții

Scurtmetrajul “Și viii plâng” (Os Vivos Tambem Choram), regizat de Basil da Cunha a fost desemnat marele câștigător al celei de-a șaptea ediții a Festivalului Internațional de Film NexT.

Juriul format din Chris Tidman, Roar Skau Olsen, Michèle Driguez, Hervé Le Phuez și Radu Jude au decis acordarea Trofeului pentru scurtmetrajul portughez “pentru măiestria cu care acest film prezintă o ficțiune dramatică filtrată prin lentila documentarului, transformând realitatea oamenilor și locurilor într-o experiență metafizică”. Premiul pentru cel mai bun film, în valoare de 2000 de euro a fost oferit de ArCub. În plus, CineLabs România a oferit filmului „Și viii plâng” servicii digitale de post-producție în valoare de 2000 de dolari.

Premiul “Cristian Nemescu” pentru Cea mai bună regie i-a fost acordat regizorului spaniol Chema García Ibarra, realizatorul filmului “Mister” (Misterio). Premiul “Andrei Toncu” pentru Cea mai bună coloană sonoră a fost acordat sound designer-ului Ioan Filip, pentru filmul “Treizeci”. Premiile de regie și sound design, în valoare de 1000 de euro fiecare, au fost oferite de ArCub.

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc din competiția NexT 2013 a fost câștigat de filmul “Betoniera”, în regia lui Liviu Săndulescu și produs de Mandragora. Premiul constă într-un cec de 1000 de euro, oferit de postul de televiziune ShortsTV și servicii de post-producție în valoare de 3500 euro, oferite de Abis Studio.

Mențiunea specială a Juriului a fost acordată filmului britanic “Noapte bună” (Good Night), realizat de Muriel D’Ansembourg. Premiul publicului pentru Film românesc a fost câștigat de scurtmetrajul realizat de Adrian Silișteanu – “Șanțul” și constă în două săptămâni de promovare intensivă pe fațada media Cocor. Premiul publicului pentru Film străin a fost acordat lui “Kaiser & König”, realizat de Timon Mondersohn. Câștigătorul din Germania a primit din partea Sony o cameră video Sony HDR-AS15 Action Cam.

Festivalul Intenaţional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT. Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Principesei Moștenitoare a Romaniei. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în “Viziunea pe 30 de ani pentru România” a Casei Regale. Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei şi Uniunii Cineaştilor din România. Sponsori : JTI, HBO, Farmaciile Catena.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu