Zambetul de dincolo de vis

O melodie la fel de frumoasă ca un zâmbet de dimineață.

“Dragi prieteni, suntem Ödland. Ne plac vântul şi vioara, pianul şi norii. Trebuie să visăm pentru ca drumul să nu fie pierdut. Ne-am născut într-un tren şi călătorim cu fantomele. Umbra noastra va reapărea, pentru că trecutul ne învăluie în lumină. Dragi prieteni, bine aţi venit în lumea noastră.”

Trupa se numește Ödland, s-a format în 2008 și este compusă din francezii Lorenzo Papace și Isabelle Royet-Journoud și turcoaicele Alizee și Laa Bingöllü. Ödland își au  “cartierul general” în Lyon, spun că își găsesc inspirația în neoclasicismul muzicii din secolul XIX și că îi au ca modelele pe Chopin, Liszt, Ravel și Bizet. Melodia pe care tocmai ați ascultat-o se numește Østersøen și face parte de pe albumul Sankta Lucia (2011), iar minunata animație în hârtie a fost realizată de către Lorenzo Papace în colaborare cu Vincent Pianina.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu