Un model de urmat

O poveste despre un model din industria modei care nu mă interesează și un model de viață care mă interesează.

Chantelle

Ea este Chantelle, este fotomodel, iar fotografia pe care o vedeți nu este trucată în niciun fel.

Mai exact: Chantelle suferă de vitiligo, o boală rar întâlnită care provoacă depigmentare unor porțiuni ale pielii. Și, da, Chantelle este singurul fotomodel din lume care suferă de o asemenea afecțiune. Ei bine, aceasta este partea care nu mă interesează: nu mă interesează dacă lumea modei a primit-o ca pe o curiozitate sau dacă a primit-o sincer. Nu mă interesează dacă este o mișcare de marketing și nu mă interesează dacă aceia care îi privesc prezentările sunt snobi sau nu.

Ceea ce mă interesează este că Chantelle este acolo, în lumina reflectoarelor. Că a reușit să treacă peste tonele de glume proaste din școală și că a ajuns acolo unde, mai mult ca sigur, nimeni nu i-ar fi dat vreo șansă atunci când și-a propus asta: în lumea frumoaselor femei ale lumii.

Ceea ce mă interesează este că Chantelle nu este o poveste. Și că tot mai mulți alți oameni vor prinde curaj și, încet, încet, poveste cu poveste, vom prinde a ne schimba cu toții mentalitățile. Și este bine că se întâmplă așa ceva.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu