Tu ce ai invatat anul acesta?

O întrebare simpla care pare complicată sau o întrebare complicată care pare simplă?

Eu am învățat că, uneori, cele mai calde dovezi de prietenie vin din partea unor oameni neașteptați. Și că mulți dintre aceia care strigă, sus și tare, că “au expertiză” într-un anumit domeniu se rezumă la a demola. Și că tac atunci când, privindu-i în ochi, îi întrebi: “bine, bine, dar ce ai construi tu în loc?”.

Am învățat că jumătatea plină a paharului poate fi văzută doar dacă ești conștient de jumătatea goală. Și am învățat că, nu de puține ori, tăcerea valorează mai mult decât cuvintele. Iar cuvintele mai mult decât fraze întregi.

Am învățat că poveștile sunt imposbil de spus printr-o înșiruire de tăceri și că minunăția unei povești se naște tocmai din “necuvinte”. Am învățat că poveștile trebuiesc povestite și nu spuse. Și am învățat că povestitori suntem toți, chiar dacă puțini suntem cei care știm a povesti.

Am învățat… Tu ce ai învățat?

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

4 comentarii

  1. Am invatat ca sunt oameni despre care credeam ca merita atentia mea si nu e asa, si am invatat ce sunt oameni pe care ii consideri amici si care se pot supara pe tine pentru ca ai si tu o parere, o opinie…

  2. Mihai

    Am invatat sa “expect the unexpected” si sa ma bucur de fiecare detaliu, indiferent de relevanta lui.

  3. Monica

    Am avut un an cu multe schimbari. Si schimbarile te invata, te imbogatesc, te trezesc. De pilda, am invatat ca pentru a fi cu adevarat liber trebuie sa dai libertate celor din jur. Ca “acasa” poate fi oriunde, caci casa nu e cladita din caramizi, ci din tot ce sunt eu. Ca locuiesc in mine, iar in exterior e doar decorul. Ca lumea e frumoasa, dar oamenii sunt adevarata ei valoare, si am avut onoarea sa intalnesc cativa oameni care emana iubire, pricepere, frumusete. Si inca ceva… ca societatea te obliga sa semnezi un contract de fiecare data cand e stiut ca firea umana nu ar ramane consecventa. Caci mai presus de orice lanturi, e in firea noastra sa fim liberi.

  4. Lili

    Am invatat! Cam tot ce ai invatat tu si multe altele.Am invatat ca viata mea e un dar divin si ca depinde doar de mine daca ii gasesc utilitatea lui. Am invatat sa gasesc iubirea in fiecare om pe care l-am intalnit. Am invatat frumusetea lucrurilor marunte, placerea unei provocari si am invatat cum sa fiu un om mai bun.Si inca mai am de invatat!

Adaugă comentariu