Trucuri

Magicianul e gata sa isi execute numarul. Priveste catre public. Numai fete sterse. Zambete false, pline de ipocrizie. Blazate. El sa fie de vina? Oare nu e un iluzionist asa bun? Sau poate audienta…da..audienta poate fi de vina. Magicianul vede chipurile lor. Ochii obositi. Lipsiti de farmec. De lumina. De viata. Oamenii sunt pur si simplu mult prea gri. Daca ar da o nuanta starii lor ar fi gri. Incalciti de probleme, nu se pot simti bine nici cand au platit pentru asta. Zambeste trist magicianul…caci iluzile sale sunt nesemnificative in fata arogantei lor. Atunci decide sa faca un experiment. Poate asa ii va soca…

Magicianul catre public: Doamnelor si domnilor…daca imi permiteti…de obicei numerele de iluzionism se insotesc de aparitia unui pericol, aparent si de neevitat la adresa protagonistului. In acest caz eu. Dar in seara asta o sa va arat…cum eu reusesc…nu doar sa pacalesc moartea. Ci viata. Pregatiti-va sa fiti uimiti. Ceea ce veti vedea acum este o tehnica deosebita si diferita. O noutate. Nimeni nu a mai facut asta. L-am numit pur si simplu…trucul. Dar inainte de toate…ce este un truc? Va voi spune eu. Un truc reprezinta o metoda prin care creezi unei audiente o asteptare…audienta stie ca in final va fi pacalita…dar nu stie cum. Trucul meu va va arata adevarata fata umana. Va voi arata in aceasta seara cum un om poate sfida toate legile si regulile sociale. Va voi spune cel mai mare secret din toate timpurile. Ceva ce ar fi trebuit sa va spuna multa lume de mult. Doamnelor si domnilor,in seara aceasta voi oferi o noua semnificatie cuvantului truc. Nu va voi pacali absolut deloc. Dar voi obtine acelasi efect de uimire pe fetele dumneavoastra.

Magicianul face un semn catre echipa din spatele cortinei si usor din podea incepe sa iasa fum.

Magicianul: Distinse doamne… distinsi domni… duceti-va dracului!!!!

Apoi se intoarce si paraseste scena, pierzandu-se in bezna noptii.

trucuri

Claudiu Merisanu

Claudiu Merisanu Blog | Facebook | De același autor

Stii, cand eram mic oamenii ma intrebau ce vreau sa devin cand o sa cresc. Le raspundeam ca vreau sa fiu "Dumnezeu". Ulterior am descoperit ca pot fi ce mi-am dorit in cadrul randurilor scrise.

Recomandări

Adaugă comentariu