Trandafirii negri

Încă o minunăție a naturii.

Imaginile pe care vă invit să le priviți nu sunt prelucrate grafic. Ele prezintă o specie foarte rară de trandafir: “trandafirul negru” sau, mai exact, “trandafiriul Halfeti”, numit astfel după localitatea din Turcia în care este crescut.

trandafiri-negri-1

Deși trandafirii par atât de negri încât te-ai putea gândi că au fost colorați de cineva, aceasta este culoarea lor reală. Care culoare, observată de foarte aproape, se dovedește a fi o extrem de închisă nuanță de purpuriu. O culoare care este dată de calitatea solului din Halfeti și de compoziția apei freatice din această localitate.

trandafiri-negri-2

trandafiri-negri-3

trandafiri-negri-4

trandafiri-negri-5

Localnicii consideră acești trandafiri un simbol al misterului, al speranței și pasiunii (iar unii dintre ei consideră că este un semn aducător de vești rele și prevestitor de moarte).

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu