Teste de compatibilitate

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Cum poți afla dacă persoana iubită este și cea potrivită pentru căsătorie.

“În ziua de azi, căsătoria e o loterie: se pare că este imposibil de prezis cum se va transforma potențialul tău partener în viitor. Cu toate acestea, se poate prezice cu un grad de siguranță rezonabil dacă alegerea unei persoane este cea potrivită pentru aceasta. Iată câteva teste de bază care pot fi făcute astăzi și care îți pot oferi o siguranță rezonabilă asupra fericirii în căsnicie.” Cuvintele aparțin inventatorului și scriitorului american Hugo Gernsback și fac parte dintr-un articol publicat în aprilie 1924 în publicația Science and Invention. Iată testele imaginate de Gernsback. Teste care astăzi ne par teribil de amuzante.

1. Testul atracției fizice

Potrivit lui Gernsback, atracția fizica este elementul-cheie al unui mariaj de succes. Pentru a măsura nivelul de atracţie fizică, Gernsback a imaginat un sistem de electrozi ataşați de încheieturi – pentru a înregistra pulsul – și un furtun de cauciuc petrecut peste piepturi – pentru a măsura parametrii respiraţiei. Dacă se va înregistra o creştere a pulsului şi a frecvenței respiratorii atunci când potențialii parteneri se îmbrăţişează sau se sărută, avem de a face cu “o dovadă ştiinţifică a atracției fizice”.

2. Testul empatiei

Testul presupune ca unul dintre parteneri să-l privească pe celălalt trecând printr-o experiență semi-traumatică. În imaginea publicată spre exemplificare de Science and Invention, tânara privește cum partenerul ei este tăiat la deget. “În cazul în care contracţiile musculare și respirația i se precipită, devenind suficient de incontralabile”, ea manifestă suficientă empatie față de partener.

3. Testul mirosului de transpirație

Potrivit lui Gernsback, mirosul de transpirație se face vinovat de destrămarea mai multor căsătorii decât oricare alt motiv. Prin urmare, testul mirosului “nu este o experiență plăcută”: partenerii își miros reciproc transpirația, o persoană fiind amplasată într-o capsula mare, din care iese un furtun care este dus la nas de cealată persoană. Dacă partenerii nu își găsesc mirosurile “prea deranjante” (un factor măsurat prin dispozitive legate la piept şi încheietura mâinii), “asocierea romantică” este considerat sigur.

4. Testul tulburărilor nervoase

Potrivit Gernsback, este extrem de important ca măcar un partener să își poată păstra calmul în condiții de presiune psihică. Testul imaginează un om prezent lângă cei doi îndrăgostiți care, pe neanunțate, scoate o armă și trage un foc în aer. “În cazul în care ambele persoane se sperie prea tare, căsătoria nu trebuie să aibă loc.” 🙂

(sursa: blogurile Smithsonian)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu