Teatrul Nelegiuit

Regizorul Bogdan Tudor Pelerin își lansează noul proiect teatral: Teatrul Nelegiuit.

Teatrul Nelegiuit a rămas doar idee până în 2011. Dar poate că nicicând nu e un moment mai bun să începi ceva nou decât pe timp de criză, iar Teatrului Nelegiuit îi stă bine cu criza – e criză de discurs critic, de resurse, de continuitate. Teatrul Nelegiuit vrea să se confrunte cu toate acestea și să producă un conținut nou.

Teatrul Nelegiuit e preocupat de actualitate – de globalizare, de contextul politic şi social şi de cum afectează ele individul. Este interesat de cercetare şi de producția de texte noi inspirate din actualitate, fără a avea de-a face cu documentarul. Îşi propune să exploreze subiecte din aceste sfere la nivelul vieții de zi cu zi, trecându-le prin ficțiune pentru a le aduce în fața spectatorului. Teatrul Nelegiuit începe la Târgu Mureş, dar este tânăr și nomad prin excelență. Se va întâmpla de fiecare dată acolo unde trebuie, acasă poate fi oriunde îşi găsește locul. E neliniștit, deci îi stă bine cu drumul.

Teatrul Nelegiuit va fi lansat în 24-25 noiembrie, de la orele 19.00 cu deja faimoasa monodramă a Alinei Nelega, Amalia respiră adânc, versiune nouă în interpretarea actriței Iulia Antonie. Premiera are loc la Târgu Mureș, ocazionând deopotrivă inaugurarea unui nou spațiu deschis pentru teatru, găzduit de barul J’ai Bistrot.

Amalia este o necropsie a comunismului şi a ceea ce ni s-a întâmplat nouă la nivel personal, în încercarea de a înțelege şi a ne înțelege mai mult. Cu acțiunea fixată într-un context special, personajul se plimbă prin timp şi prin amintiri într-un soi de realism (uneori chiar suprarealism) magic, recuperându-şi din prezent trecutul, într-o acumulare de imagini distorsionate sau denaturând normalitatea. Scenografia spectacolului este semnată de Bogdan Spătaru, iar designul de lumini și video de László Olivér.

Preţul unui bilet este de 12 lei. Pentru elevi, studenţi, şomeri şi pensionari: 8 lei. Studenţii facultăţilor cu profil artistic (teatru, coregrafie, film, muzică, arte plastice) beneficiază de intrare gratuită (în limita locurilor disponibile). Informații și rezervări: contact@teatrulnelegiuit.ro, 0726 35 77 37.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu