Life In A Day

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

O zi din viaţă. Filmul. Online.

Prezentat în România, în premieră, la TIFF, Life In A Day al regizorului Kevin Macdonald este, de acum câteva zile, disponibil online.

“O zi din viaţă” – după cum sună traducerea autohtonă a titlului – s-a născut din colaborarea dintre compania Scott Free UK deţinută de Ridley Scott, YouTube şi LG electronics. Este un lungmetraj generat de utilizatori, filmat într-o singură zi, 24 iulie 2010, care a adus laolaltă comunitatea mondială pentru a imortaliza un moment din vieţile lor.

Utilizatorii, din Australia până în Zambia, au trimis 88.000 de clipuri video pe YouTube, ajungându-se la peste 4.500 de ore de film.

Documentarul aduce laolaltă cele mai captivante înregistrări de pe YouTube într-un film de 94 de minute şi 37 de secunde. Vizionare plăcută.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu